– Det har varit spelintressanta omgångar flera gånger på slutet och så är fallet även den här kvällen då Solvalla/Jägersro delar på V86-spelet. Det finns ett gäng spelidéer att bygga systemen kring, men samtidigt är loppen rätt så öppna när man börjar strecka på vilket gör att det på nytt kan komma bli bra utdelning, kommenterar Spante omgången.

V86-1: Ett supersprintlopp över 1140 där ledningen givetvis kan komma bli helt avgörande – spetsar 2 Othello Victory så tror jag att han vinner och på förhand är det här en av de jag är inne på som eventuella spikförslag ikväll. Peter Untersteiner ska återigen sätta på ett helstängt huvudlag på hästen och detta är mitt givna förstaval. Värst emot är hästarna 7,5,6 för min del om man väljer att gardera.

V86-2: 9 Stoneisle Ocean gick bra emot tuffa konkurrenter senast – enklare emot nu, men tycker ändå att streckprocenten blir väl hög. 1 Must Have och 3 Linda’s Girl är två tuffa konkurrenter som jag vill ha med emot då streckprocenten är betydligt lägre – 1 Must Have leder länge om hon lyckas försvara innerspåret.

V86-3: 5 Nolimitjimmit har imponerat i två raka och räknas ikväll, men även här så blir streckprocenten väl hög – motstånd saknas nämligen inte. Peter Untersteiner uppåt på 2 Powderfinger som ska tävla barfota och med jänkarvagn ikväll – kanske så lätt att han vinner? Blir ett par viktiga värmningar hålla koll på i de inledande loppen! 7 Peakster gick bra efter galopp då jag trodde på honom senast och felfri är han med och krigar om segern. Hästarna 1 och 4 skrälldugliga.

V86-4: 11 Charlock Wiking är en fin typ, men har varit struken inför detta och formen är ett frågetecken. Dessutom bakspår – garderas. Finska gästen 3 One For You är startsnabb och från ledningen är han spelintressant då han ser ut att bli underskattad. Det här är inte det tuffaste V86-loppet som körts och de finska gästerna brukar kunna höja sig när de besöker svensk mark. Pass upp! Hästarna 5,6 räknas givetvis där bakom och 9 Pomeroll Am tycker jag är skrällen i loppet att plocka med – han gick bra senast efter att ha glänst i värmningen.

V86-5: Mera Peter Untersteiner! Nu är han favorit med 3 Stonewashd Diamant – hon har en bra uppgift och ses med bra chans, men samtidigt så tycker jag inte hon har någon straffspark och spelprocenten är väldigt hög. I senaste starten med framspår så galopperade hon faktiskt och helt stabil är hon inte varför just den här favoriten inte kommer bli någon spik för mig ikväll med tanke på att det finns andra jag vill bygga systemen kring. Stallkamraterna 2 och 4 har båda form för att utmana och sedan tycker jag nästan alltid att man ska se upp med 1 Twin Peaks – hon är rapp i benen om hon får spara speeden fram till upploppet. Skrällbud!

V86-6: 11 Esprit Sisu var mycket bra som trea i V75-finalen senast och han blir svårstoppad ikväll så länge det inte strular – en stark favorit och han är också med i tankarna som spikförslag på förhand. Kapable 12 Rigel Face gör comeback – han har kapacitet att utmana, men har inte levererat på slutet. Hoppas jag ska hinna se honom värma innan spelstopp. 2,6,8 rankar jag bakom.

V86-7: Stayerdistans i avdelningen sju och här hittar jag min bästa spik för kvällen – nämligen 14 Bandit Brick. Motståndsmässigt tycker jag att han har en smaskig uppgift och att han inte är riktigt lika stor favorit som många andra favoriter ikväll tackar jag för – jag tror Steen Juuls guldklimp helt enkelt är för bra och kliver runt samtliga och tar revansch för galoppen senast. Spik! Hästarna 10,12,7 rankar jag där bakom för er som garderar.

V86-8: Varför är inte 12 Leader Brodde mera streckad? Bästa hästen enligt mig och med minsta “glid” från bakspåret så tror jag han blåser förbi dessa till slut. Ett av mina bästa drag i omgången till nuvarande procent och den fräcke spikar! Form på hästarna 1 och 2 och 4 Divine bör också vara vassare den här gången med ett lopp i kroppen.

Spante har som vanligt tagit en titt även på V5-spelet och bjuder på en tidig spelidé:

– 2 Regent D’Inverne (V5-1) fick chansen sent senast och såg fin ut – från ett bra utgångsläge ikväll så är det min vinnare i loppet.

Spantes andelar kan köpas på Solvalla, i Service-Center, eller av våra spelvärdar som ambulerar runt banan. Du kan också göra det på nätet – Du hittar det här!


Andra nyheter