28 V75-segrar. On Track Piraten är bäst genom tiderna på V75 – bland varmbloden.

– Vilken häst! Det är fantastiskt. Det finns inga ord längre, det är helt otroligt, helt otroligt, sa tränaren Hans R Strömberg.

Kallblodskungen Järvsöfaks vann 48 V75-lopp och är förstås bäst genom tiderna, men bäst bland varmbloden är numera On Track Piraten som petade ner Callit från tronen efter karriärens 28:e fullträff på V75.
Erik Adielsson satt i sulkyn och trots att On Track Piraten satt sist dryga varvet kvar så blev det till slut en enkel seger för den tioårige stjärnan i Stig Lindmarks Styrkeprov.
– Han var fantastiskt bra. Jag kände mig som den största clownen 1 200 kvar, men sedan kom vi bra på det och det löste sig perfekt. Det var den gamle Piraten i dag, sa Erik Adielsson.

Erik Adielsson var lyckosam i sulkyn denna lördag och det blev ett hattrick för Solvallakusken. Förutom segern med On Track Piraten i V75-6 blev det även segrar tillsammans med favoriterna Very Kronos i V75-1 eller Lome Brage i V75-3. Dessutom var Erik Adielsson tvåa med Ile Saint Lous i V75-4 och med Celebrity Lane i V75-7.
Very Kronos skötte sig klanderfritt i silverdivisionen och när den högkapable fyraåringen vaknar på rätt sida är han mycket svårslagen i klassen. Erik Adielsson styrde tidigt fram utvändigt ledaren Cab Hornline och sedan avgjorde Very Kronos enkelt på sista bortre långsidan.
Segern var den tolfte på 17 starter för den Svante Båth-tränade talangen som även noterades för ett banrekord på 1.12,2 över distansen 2 140 meter autostart.
Lome Brage försvarade sin fjolårstitel i Steggbest Minne och det var spel mot ett mål sedan Erik Adielsson direkt tagit hand om ledningen bakom den flyfotade kallblodshingsten som tränas av Jan-Olov Persson.
– Han är otroligt kvick i fötterna och rör sig i princip som ett varmblod. Han är så underbar hästen, han är han elva år och har den löpglädjen och den spänsten, sa Erik Adielsson.

Robert Bergh-tränade Corroded blev svaret i V75-2 och favoriten var helt enkelt bara bäst. Kusken Per Lennartsson satt lugn med sin häst först i andraspår en bit bakom ledaren Antonia America som blev het i ledningen. När sedan Per Lennartsson gav signal till Correded in mot upploppet avgjorde sexåringen hur enkelt som helst.
Timo Nurmos kunde räkna in en tränardubbel sedan Ulf Ohlsson hittat till spets från tillägg med Roheryn som vann före Ile Saint Louis.
Ulf Ohlsson följde upp med en spetsseger även i V75-5 som han ledde från start till mål bakom Major Vici. Bergsåkeramatören Per-Erik Ulander tränar vinnaren.
Fredrik B Larsson avrundade V75-omgången med Milliondollarrhyme som avgjorde med ett imponerande slutvarv.
Sju rätt på V75 gav 904 kronor, sex rätt gav 20 kronor och jackpot på fem rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

Foto: Ola Westerberg, TR Bild


Andra nyheter