Hög tid för en ny uppdatering av vinster och vinnare som inte omnämnts tidigare.

Två veckor har passerat, och Solvalla-laget har inte slagit av på tempot under denna period heller…gör dom någonsin det?
Kaj Widell rivstartar kavalkaden då han inledde på Gävle med en dubbel; Sugar Daddy för Magnus Träff och Triton Pride för Pär P Johansson. Den ene favorit, den andra en 22-oddsare. Ulf Ohlsson vann en av många för Svante Båth – Fantasy In var hästen, medan Ulf Eriksson satt bakom Henrik Larsson-tränade segraren Global Upset, också den till ett tilltalande odds (17 gånger pengarna).
Även Eskilstuna tävlade denna dag, och det var då Mattias Djuses Galinna Am debuterade med vinst. Det skulle som bekant komma mer…Ulf Ohlson körde en ny vinnare för stall Båth (Idun A´Lir) och Anders Eriksson fortsatte sitt segertåg bakom Björn Röcklingers Tsar Brodde. Jorma och Timo hade en vinnare i Mellby Euphoria och även Kenneth Haugstad dök upp i vinnarcirkeln på Sundbyholm, detta efter segern med Roger Walmanns Palermo Broline.

Henrik Larssons framgångar fortsatte dagen efter, då på Romme där han tillsammans med gästkusken Troels Andersen fixade en dubbel; Othellos Magi (till friska 31 gånger pengarna) och Brothers in Am var segerhästarna. Även Kaj Widell vann två dagar i rad – här med Peter Normans Hercules T.

Första loppet vid Solvalla onsdagstävlingar blir något att koma ihåg för Angelica Ljungdahl. Hennes debutant Filou kördes till seger av Ulf Ohlsson, och det var ett bra tag sedan vi såg till Angelica på tävlingsarenorna; Filou var Angelicas första starthäst sedan 2005 – och den första vinnaren sedan 1997!
Övriga vinnare utanför V86-spelet denna kväll var Moses (Daniel Redén tränar och körde) och Kent’s Laddie (Erik Adielsson för Stig H).

För torsdagens enda vinnare får vi lämna fastlandet, för det var på Skrubbs som Claes Sjöström vann med Henrik Hoffmans Lady Youline – femte segern i årets åttonde start.

Framgångarna för Anders Eriksson fortsatte sen vid Rättviks fredagstävlingar där det blev en dubbel. Först vann Anders med Sölve Bäcks Cavezzo och därefter med Peter Erikssons Sassa Will. Även Rebecca Dahlén spädde på sitt redan digra årsresultat med ännu en vinst – Västerbo Pay Me som tränas av Kristofer Jansson var segerhäst denna gång. Vi håller oss kvar i Dalarna en stund, för vid Rommes lördagstrav fixade Jim Oscarsson första årssegern för stallets Livingchic. V75 gick på Färjestad denna dag, och ett av ramloppen gick till Erik Adielsson som körde Fredrik Wallins Hot Chocolate till seger. Det blev en vinnare också på söndagen – Västerbo Realworld som tog första årssegern tillsammans med Mattias Djuse.

Ny vecka, och vi börjar på Mantorp där Mattias Djuse fortsatte av bara farten med att ta en dubbel; Tinten och Leader Brodde är också tränade av Mattias. Bottnas Future var en av vinnarna vilket innebar en ny framgång för Kenneth Haugstad/Roger Walmann och kanske mest nöjd med turen till Mantorp var Ville Karhulahti som tog sin första seger som egen tränare när han vann med Blue Star Champion. Även Bollnäs körde måndagstrav, och här var vinnarna Sindy Löper (som väl ska uttalas lite amerikanskt?) som gav Rebecca Dahlén ännu en pinne, Bucks to Burn och Pause som gav Daniel-duon Olsson och Redén en gemensam dubbelseger. Kaj Widell fixade en dubbel på egen hand med hjälp av amatörtränade duon Boyson Village och Ineedmoneymom.

Daniel Olsson fortsatte sen med en lite oväntad seger – på Jägersro av alla banor – med Tomas Malmqvists treårige debutant Bridge Jumper. Orsaken till långresan? Daniel har fött upp och äger treåringen, så trippelgrattis. 
Vi kunde räkna in två vinster på Sundbyholm denna dag; Kai P Jussila med amatörtränade Lacouer och Kim Moberg som körde Båth-stallets Poem in Motion till årets första vinst. Det stora intresset denna dag tilldrog sig annars kring tävlingarna på hemmaplan. Här radade vinnarna upp sig, och de som inte presenterats tidigare är Båth-duon Mister Selfie och Global Wizard (körda av Ulf Ohlsson respektive Erik Adielsson), Tzatziki (Torbjörn Janson körde den amatörtränade hästen), Iaintmissingyou Ås (Örjan Kihlström/Roger Walmann), Fixi Mearas (Erik Adielsson/Stig H) samt Southwind Hydro (Kenneth Haugstad/Roger Walmann).
Dagen efter handlade det som vanligt om V86 på Solvalla, och de som vann ramlopp var Amerindienne och Attaboy för Jorma Kontio/Timo Nurmos, Word for Word (Pekka Korpi), Come Together som gav Anders Eriksson ännu en seger under perioden (Stig H tränar) och slutligen B.T.’s Viclando kört av  Lukas Svedin som tog sin åttonde seger för året.

Det blev en vinnare på torsdagen och en på fredagen; först Finsweden, en treårig debutant som Uffe Ohlsson körde åt Petri Salmela i Boden och sen amatörtränade Vill Solen som tog hem 100 000 kronor i ett femåringslopp för kallblod på Bergsåker med Jorma Kontio i sulkyn.

Helgen handlade såklart mycket om Solvalla, men gissa vem som pep iväg till Rättvik och kom därifrån med en dubbelseger? Jo, Rebecca Dahlén som inte går att hejda. Kenson tränas av partner Dennis Palmqvist, den andre vinnaren Volcan d’Inverne är amatörtränad i Gävle.

Mycket är sagt och skrivet om Kriteriehelgen, men det finns några som ännu inte ärats som sig bör; två från lördagen (Petunia för Mattias Djuse) och Sweet on You (Ulf Ohlsson/Reijo Liljendahl) och fyra från söndagen – Jorma tog två av dessa, Tahiti Journey för stall Björn Röcklinger samt Lexinton Hall för Timo Nurmos. Vi noterar ännu en seger för Anders Eriksson, denna gång med Peter Erikssons Wrongdoer och slutligen Ulf Ohlssons vinst med Morten Waages Track Angle.

På måndagen fick vi en fin seger i Halmstad, dit Kevin Oscarsson återvände för att köra och vinna Hallandsmästaren med Frode Hamres Giveitgasandgo – en seger värd 150 000 kronor. Vi fick också en vinst på Färjestad denna måndag, Kenneth Haugstads bakom Roger Walmanns Verozzo. På Gävle hade vi ytterligare tre vinnare; en ny seger för Idun A’Lir för Ulf Ohlsson/Svante Båth, vi hade Claes Sjöströms Sebastian Hall ute i ett montélopp som vanns med Emilia Leo på ryggen…och såklart höll sig Anders Eriksson åter framme och vann med Wing Man för Peter E.

Claes Sjöström var en av flertalet vinnare vid Sundbyholms tisdagstävlingar. Det var Yieldson som tog årets femte seger, körd av Kevin Gondet. Mattias Djuse vann med Royal Tilly, Ulf Ohlsson tog en dubbel när han vann med Petri Salmelas Zinco Jet och Svante Båths Deep Pockets. Jorma Kontio körde Markus B Swedbergs Leonardo Vici till vinst och detsamma gjorde Torbjörn Jansson med Erik Svenssons Quick C.D.

Ramloppen till senaste V86-omgången på hemmaplan vanns av Hankypankypeyton (Jorma/Timo), Tequila Gel (Anders Eriksson (!) och Peter Eriksson) Dame Dream (Christer Nyström/Markus B Swedberg), Lennart Sjöhammar (Erik A/Stig H), Manuzo Hanover (Örjan Kihlström/Stefan Melander) samt Vine Vision och Claes Sjöström.

Slutligen så en titt på gårdagens tävlingar där vi hade vinnare på två banor, Bergsåker samt Romme. I Sundsvall handlade det mesta om Ulf Ohlsson och Svante Båth. De hade en gemensam vinnare i Global Wothy, sen fortsatte Uffe av bara farten med ytterligare två segrar, amatörtränade duon Tangens Lilja samt Peat Chimney, medan Svante också kunde räkna in en vinst för Zorro Kronos som kördes av Jimmy H Andersson. I Dalom var det först duon Kaj Widell/Magnus Lillieborg som tog sig till vinnarcirkeln efter Alvena Warriors vinst och senare gjorde Kevin Oscarsson detsamma med Jims Feel the Muscle som tog sin första årsseger. Kevin har nu vunnit 39.

Håkan Ahlqvist

Foto: Leif Norberg, ALN
Anders Eriksson har förtjänat rampljuset…


Andra nyheter