Frågan är om han flyger till VM-loppet på måndag? Elitloppsvinnaren Ringstarr Treb galopperade i comebacken.

– Det gick rätt snabbt när han galopperade, det känns okej. No worries, sa tränaren Jerry Riordan.

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb var tillbaka på Solvalla efter fyra månaders frånvaro och det blev en comeback som lämnade frågetecken efter sig.
Torbjörn Jansson satt i sulkyn bakom den åttaårige hingsten som genrepade inför en tänk start i VM-loppet i USA 13 oktober.
Ringostarr Treb hamnade som tredje och sista häst i andraspår i sjuhästarsfältet som leddes av Canari Match och Örjan Kihlström.
500 kvar attackerade Torbjörn Jansson i tredjespår och Ringostarr Treb gick mycket fort då han plötsligt galopperade i utgången av sista kurvan.
– Han kändes hur stark som helst i det läget, men han slog sig någonstans och snubblade till och felade, sa Torbjörn Jansson.
Tränaren Jerry Riordan var inte alltför nedslagen trots galoppen.
– Han såg bra ut till dess, han såg kraftfull ut och travet var bra, så jag är inte så orolig över det. Han galopperade även i första starten för mig i Halmstad och sedan kom han igen och var bra nästa gång. Det gick rätt snabbt när han galopperade, det känns okej. No worries.
Segern i V86-2 gick istället till andrahandsfavoriten Canari Match som ledde varje meter av sprinterloppet tillsammans med Örjan Kihlström. Tränar gör Daniel Redén.

Conrad Lugauer har grym form på stallet och Jägersrotränaren kunde räkna in en vattentät seger sedan Marc Elias fått bestämma som han ville i ledningen tillsammans med Breidablicks Nubbe i långloppet som inledde V86-spelet på Åby.
Whisky Akema debuterade i monté och imponerade i V86-3 tillsammans med montédrottningen Sofia Adolfsson. 70 000 kronor var segern värd och det innebar att den sjuårige valacken passerade en miljon kronor insprunget när han kontrade till sig segern. Mantorps Claes Svensson tränar.
Omgångs skräll kom i V86-4 där 16-oddsaren Stonecapes Pecca var bäst i ett lopp med många galopper. Heikki Matias Koskela tränar vinnaren och i sulkyn satt Jarno Koskela.
I V86-5 var Mellby Glader huvudet högre än sina treåriga kullkamrater och löste uppgiften trots 20 meters tillägg över medeldistans. Åbytränaren Robert Bergh satt i sulkyn och svepte fältet på 500 meter och tog över ledningen 300 meter före mål.

Favoriten Park View såg länge ut som vinnaren i V86-6 men treåringen var kanske lite väl löpsugen och stumnade sista biten. Segern istället till Versailles U.S. som höll farten bäst trots ett lopp först i andraspår utan rygg. Ulf Ohlsson satt i segersulkyn och Rejio Liljendahl tränar vinnaren. 
Johan Untersteiner överraskade de flesta när han körde till rejält dryga varvet kvar med Randemar R.D.och det såg ut som att ha överrumplade ledaren Super Steve. Väl i spets försvarade sig sedan Randemar R.D. hela vägen hem och vann säkert. Tränar vinnaren gör Peter Untersteiner.
V86-omgången avslutades med en skräll och 8,98-oddsaren Global Thunder imponerade stort då han anföll i fjärdespår och avgjorde med en mäktig slutrökare sista 400 meterna tillsammans med Anders Eriksson. Solvallas Henrik Larsson tränar.
Åtta rätt gav 1 452 062 kronor till fyra vinnare. Sju rätt gav 9 291 kronor och sex rätt 685 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75

Foto: Malin Albinsson, TR Bild


Andra nyheter