Det kan bli Frankrike i vinter för derbyvinnaren Who’s Who. Pasi Aikio vill ge hästen en träningsvinter men utesluter inte att det kan bli start i fyråringsloppet Criterium Continental på Vincennes under julhelgen.

Who’s Who svarade för en fantastisk prestation på Jägersro för knappt två veckor sedan då han sprintade ifrån konkurrenterna i Svenskt Travderby på nytt världsrekord.
Närmast siktar kretsen runt hästen nu på en start i Europaderbyt. 
30 september körs uttagningsloppen på Solvalla under den så kallade kriteriesöndagen och fredagen 12 oktober körs finalen av Grand Prix de l’UET på Vincennes i Paris.
– Sedan får vi se. Skulle det bli final också har det ju blivit starter i rätt tuffa lopp i följd och då får man se hur hästen tagit allting innan man planerar vidare, säger Solvallatränaren Pasi Aikio.
Who’s Who har kommit helskinnad ur derbyäventyret och har mest fått ”ta det piano” efter storsegern enligt tränaren.
– Han har körts några gånger men bara lite lugnt och känns jättefin.

Pasi Aikio planerar för en vinter i Frankrike för guldklimpen. 
Travkompaniet har tidigare säsonger samarbetat med svensken Ron Kuiper som håller till på Grosbois strax utanför Paris. Aikio menar att det kan bli så att även Who’s Who hyrs in på det klassiska träningskomplexet över vintern.
– Jag har planerat för att han ska få vara i Frankrike i vinter för träning i alla fall. Men ingenting är spikat. Den enkla sanningen är att jag vill att hästen ska slippa brodden och vinterföret här hemma. 

Om det blir några starter i Frankrike står än så länge skrivit i stjärnorna. Ett lopp som eventuellt kan bli aktuellt att starta derbyvinnaren i är Criterium Continental på Vincennes under julhelgen.
Ett lopp där segern ger en plats i Prix d’Amerique.
– Det är väl där han ska gå ut i så fall om vi ska göra någon start i Frankrike i år, men dit är det långt. Prix d’Amerique? Nej, han har inte rutinen. Det är för tidigt för ett sådant lopp tycker jag.

Mikael Wikner, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter