Milliondollarrhyme slog till med en skrällseger i Breeders Crown. Stor Solvalla-dominans i Umeå.

– Det är en enorm häst och han gick ruskigt fort till slut, sa segerkusken och tränaren Fredrik B Larsson.

Den svarta storvuxna fyraåringen blev lite av en snackhäst när han tog ett par övertygande segrar i vintras. Sedan gick det lite grus i det berömda maskineriet. Även om hästen har gjort flera fina prestationer hade han inte vunnit lopp på åtta starter inför fredagskvällens start i Breeders Crown. Han kunde inte försvara ledningen från början och fick en resa i tredje par invändigt. Luckan kom som på beställning trehundra meter kvar och Milliondollarrhyme kom flygande in på upploppet. Efter en mycket vass finish fångade han in ledande Eldorado B. kort före mål. Förstapriset var 110 000 kronor och segertiden blev 1.12,7/2140a.
– Han var i samma form i derbykvalen men hamnade punschigt på det men gick enormt fort till slut. Det var nog lite värre i dag. Han gick dubbelt så fort som de andra till slut, sa Fredrik B Larsson.
– Det är en stor häst som är fruktansvärt bra, det har jag vetat hela tiden och vad det slutar vet jag inte. Men det har inte varit någon spikrak väg och han har behövt tid. Han har enorma motorer och en enorm utveckling i sig. Han har en spännande framtid.

I Breeders Crown för treåriga ston blev det en övertygande seger av Racing Brodda. Den av Mattias Djuse-tränade hästen fick en tuff resa utvändigt om ledaren men det bekom henne inte det minsta. Hon kopplade enkelt greppet på den ledande favoriten No Matter över upploppet.
Hevin Boko svek som hårt betrodd i Stochampionatet i somras. Hon lyckades inte kvala in till finalen i Derbystoet trots en bra avslutning, men nu fick hon lite av revansch. Hevin Boko rundade alla och vann Breeders Crown för fyraåriga ston för Jonny Länsimäki. Han körde fram utvändigt om ledaren inför slutrundan och det Timo Nurmos-tränade stoet var bara bäst och starkast till slut.

I Breeders Crown för treåriga hingstar och valacker blev det också en skräll. Det var Per Linderoth-tränade Golden News som spurtade till målfotoseger för Claes Sjöström. Detta efter att kusken kört slalom sista halvvarvet och chansat invändigt genom slutkurvan. När hästen fick fritt fram vid upploppets början avslutade han strålande och fångade in ledande Versaiiles U.S. precis på mållinjen. Storfavoriten Even’s Cool Boy tröttnade efter en resa utvändigt om ledaren. 
– Allt fram till 450 kvar gick emot vad man hoppats men sista 450 gick så bra som det kan göra. Jag chansade invändigt för att ta en plats bland de sex och sedan blev det gata hela vägen. Det kändes väldigt bra när jag styrde på, sa Claes Sjöström.

Michael Carlsson, Kanal75

Foto: ALN


Andra nyheter