Han galopperade bort massor i starten och var helt uträknad. Men Athos Race gjorde en enorm upphämtning och spurtade ner konkurrenterna i en virvlande finish.

– Han var fruktansvärt bra, sa segerkusken Åke Lindblom.

Under tisdagens V64-tävlingar på Solvalla fick vi se en häftig insats av Athos Race. Favoriten inledde med att galoppera hejdlöst bakom startbilen och tappade massor av mark. Han var i praktiken helt uträknad men hästen ville annat och upphämtningen var fenomenal. Han låg fortfarande sist när fältet svängde in på upploppet och sedan gick det undan värre. Ledande Corroded, som tidigt kommit till ledningen från sitt bakspår, såg ut att gå mot segern, men längst ut i banan stormade Athos Race fram och precis på mållinjen fångade han in Corroded.
– Han är grym och har såna sjumilakliv. Jag tänkte när han låg sist att får han pengar har han gjort ett jäkla lopp. Det är en otrolig känsla att köra om allihopa och han var fruktansvärt bra. Helt fantastiskt, sa en glad tränare Åke Lindblom.

Björn Goop hade en toppenkväll och slog till med fyra tränarsegrar. Han inledde med att vinna två lopp innan V64 började. Först ut var det tvååriga stoet Mellby Hawaii och därefter det treåriga stoet Souzy. Sedan fortsatte han på V64 med det fyraåriga stoet Topsin, samt den treårige valacken Grandfather Bill. Det var det sistnämnda löftets femte seger i sjunde starten.
– Jag är supernöjd när hästarna går bra. Det är en extra kick att vinna med egna, sa Björn Goop.

V64 inleddes med att favoritduon Beautiful Bacardi och Roheryn gjorde upp. Roheryn susade till ledningen och fick Beautiful Bacardi utvändigt. Runt slutsvängen gled hon ner i rygg på ledaren och vilade en bit, och när Ulf Eriksson lyfte ut henne på upploppet avgjorde Beautiful Bacardi enkelt till slut. Tränar gör Stefan Melander.

En tuff slutstrid bjöds det på i V64-3 där Versailles U.S. och Ti Punch Broline duellerade över upploppet. Versailles U.S. hade huvudet först i mål, men blev nerflyttad till andraplatsen eftersom måldomarnämnden ansåg att hästen vinglade ut och störde Punsch Broline så att den sistnämnda tappade fart den sista biten. Därmed gick segern istället till Roger Walmann-tränade Punsch Broline, körd av Kenneth Haugstad.
V64 avslutades med att Timo Nurmos-tränade Camaro Brick ledde runt om för Jorma Kontio och svarade för en stark insats efter att ha fått press flera gånger i ledningen. Här gjorde Man O’War en jättestark upphämtning till andraplatsen efter en startgalopp.

Michael Carlsson, Kanal75

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter