Tre av tre till final blev Timo Nurmos facit i de finska derbyuttagningarna.

Visserligen vann Mellby Fire sitt lopp men för övrigt var tisdagskvällens derbyuttagningar på Jägersro ett mörker för Timo Nurmos. Topptränaren fick se förhandsfavoriten Villiam galoppera och av totalt nio startande hästar var det bara Mellby Fire som tog sig vidare till final. Men i de finska derbyuttagningarna som också kördes på tisdagen hade Timo Nurmos bättre flyt. Där vann hans segervana sto Gloria Web sitt uttagningslopp före stallkamraten Builders’s Caviar och i loppet efter gjorde Hachiko de Veluwe en strålande insats när han trots stor galopp kort efter start grejade segern.

Startlista
Finskt Travderby 2018
1. Volume Ace (Anssi Nurminen)
2. Hachiko de Veluwe (Timo Nurmos)
3. Lovely Alexander (Oiva Käsnänen)
4. Gloria Web (Timo Nurmos)
5. Lexus Dream (Markku Nieminen)
6. Cameron Evo (Heikki Korhonen)
7. Run For Royalty (Mathias Furuhjelm)
8. Twist Of Fate (Pekka Korpi)
9. Jack Vader (Tero Haapalainen)
10. Stonecapes Queila (Christa Packalen)
11. Builder’s Caviar (Timo Nurmos)
12. Club Nord Elit (Reijo Suomalainen)

Ola Johansson, Kanal75

Foto: TR Bild


Andra nyheter