– V86 Xpress är tillbaka efter sommaruppehållet och vi inleder dessutom med min favoritkombo i Solvalla och Åby denna onsdag. Tycker omgången ser spelintressant ut!, säger Spante.

V86-1: 2 Waffle Cone har bra chans ifrån täten, men är inte helt säker på att hon får spets och vill trots allt inte spika henne. Motståndarna 3 Ultra Bright och 9 I Love Paris är bra de också och klart mindre spelade!

V86-2: 9 Grammofon är favorit i andra, men det skiljer för mycket på strecken kontra 10 Höwings Vipower och vill därav inte spika favoriten 9 Grammofon även om jag tycker att han har bäst segerchans. 10 Höwings Vipower har visat fin form på slutet! 4,7 de främsta skrällbuden där bakom.

V86-3: 5 Tropicana Ås gör debut över lång distans, men jag har ingen känsla av att distansen ska fälla henne och motståndsmässigt ser det väldigt lämpligt ut på förhand. Hon bör tidigt sitta i ledningen och få bestämma tempot och det här tycker jag är kvällens bästa spik!

V86-4: Räkna med en snabb inledning i fjärde – många startsnabba! Det gynnar 11 Must Have som är mitt skrälldrag i loppet och hon är helt klart underspelad såhär på förhand. Av de betrodda så var 7 New Steel fin vid segern senast, dock risk för svar invändigt nu. 3 Rex Lane galopperade dubbelt senast, men duger i klassen.

V86-5: Flera fina treårsston i femte! Spännande comeback av 5 Felicity Shagwell, men jag tycker det är rätt 2 Zahra Mil är mer betrodd på förhand då hon visat fin form och vann under Jubileumspokalskvällen. Skrällen 9 I’m Sailing gör också comeback – men henne spricker jag inte på då jag jagat henne i omgångar. Hon har farten överraska!

V86-6: 12 Green Keeper förhandsfavorit i sjätte trots sämsta läget – väldigt lågt spelvärde på att lira på att den hästen vinner tycker jag. Bara en i mängden. 8 Hector Boko är mitt förstaval i loppet. Han har visat mycket bra fart för klassen och trots att han också har ett dåligt läge så tror jag han blir svårstoppad. Ett av mina spikförslag på förhand! Rankar 2 On Stage Indika tvåa.

V86-7: Ett nytt spännande treåringslopp – det kryllar av lovande hästar i detta racet. 2 Adress Book har jag hyllat sedan jag såg honom första gången och tycker jag är en av de stora jokrarna inför Kriteriet. Perfekt läge nu och denne är spännande spelmässigt! 5 Scorzone ryckte Veijo skorna på senast – jisses! Toppintryck på den hästen då. Givet bud. 7 Holy Water och 10 Zaccaria Bar också tidiga trots de på förhand något sämre spåren.

V86-8: 10 Darling Harbour ska vara favorit i sista, men tycker samtidigt hon är lite väl hårt betrodd. Hon vann enkelt senast då jag trodde på henne och jag gillar hästen, men uppgiften är lite annorlunda nu med bakspår. Förstavalet, men jag tänker gardera. 2 Nacrous är fartfylld och har bra läge. 8 Alomostunreal är återigen kuskförstärkt istället för att tränaren själv kör och henne till låg procent vill jag ha med. 14 Indra’s Secret har kapacitet som räcker bra emot dessa.

Spante har som vanligt tagit en titt på V5-spelet och bjuder på ett tidigt speldrag till montéloppet, V5-4:

– 8 Je Reve Damour (V5-4) har gjort det bra i monté såhär långt och ikväll får mycket skickliga Sofia Adolfsson chansen. Mitt drag i loppet!


Andra nyheter