Ett antal V75-omgångar, Derbyhelgen och lite annat smått och gott finns redovisat – men inte dessa vinnare!

Bergsåker körde V75:an helgen före Jägersro, och tävlade även på fredagen. Ulf Ohlsson tog ju två V75-lopp på lördagen, och hade då en i bagaget från dagen innan; Okalani Grazia som tränas av Anders Wallin.
Samma dag körde även Romme, och här visade Timo Nurmos upp ett par lovande unghästar – Global Vintage tog tredje raka sen debuten och stallkamraten Kimbee i Crown andra raka. Jorma Kontio satt i sulkyn vid bägge vinsterna. Kaj Widell körde Solvalla-amatören Tord Blomkvists Julina till vinnarcirkeln, och detsamma gjorde Fredrik Larsson med sin Caipirinha P.C.

Eskilstuna körde jämsides Bergsåker, och hit sökte sig många från Solvalla. Utdelningen uteblev inte – vi fick hela fem vinnare. Först ut Tiger Journey som kördes av Ilkka Korpi för Marko Korpi, som flyttat sin verksamhet till Sverige under augusti. Marko är son till Heikki Korpi, och tränar än så länge Stall Journeys hästar på b-licens.
En av favoriterna från Solvalla Travskola, Joseph Taavela Ruocco, fanns också bland vinnarna på Sundbyholm. Han körde Oboy C.D. för Troels Andersen, medan Mattias Djuse agerande lånekusk bakom Anders Ahlnebys Chivalry. Kai P Jussila räknade in årets fjärde vinnare (på 22 starter) i form av amatörtränade Force Arriba medan Timo Nurmos anlitade Kim Eriksson bakom Bye Bye Boy som gjorde sin första start för sin nye tränare och tog sin första seger (i 16:e starten). Han dyker upp här på Solvalla i morgon igen, i första V5-avdelningen.

Hopp till måndag, där vi hade vinnare på två banor. I Halmstad vann Disco Volante med Thomas Uhrberg i vagnen för Stefan Melander som sänder hästen till Solänget för nästa start, och på Mantorp firade Heikki Koskela efter en dubbelseger. Först körde Jarno Aleksii Ride, därpå red Jennifer Persson hem montéloppet med Carla d’Eronville i hennes debut under sadel – även den hästen dyker upp på Solvalla i morgon i samma disciplin, med samma ryttare. Kaj Widell vann även denna tävlingsdag då han anlitats av Jörgen S Eriksson bakom M.T. Montpelier.

Det finns två oredovisade vinnare från Solvallas tisdagstävlingar – bägge signerade Jorma Kontio som vann i tur och ordning med True Devotion (Björn Röcklinger tränar hästen som vunnit två av sina tre första starter) och Cab Lane (Timo Nurmos, ännu obesegrad efter fyra starter).

Torsdagen innehåller desto mer; hela åtta vinnare från två banor, Visby och Örebro. Känns snart onödigt att berätta vem som vann loppen på Skrubbs, men faktum är att alla tre hästarna, Lady Youline, Allyhills Vici och Affe Road hade Claes Sjöström i sulkyn. I Örebro fick vi se två debutanter vinna – Mattias Djuses tvååring Master of Trix som Mattias körde själv samt ett år äldre Dallas Brick för team Jorma/Timo. De senare hade ytterligare en vinnare, då Zourane Kronos, 3 år, tog sin andra raka sedan debuten. Kevin Oscarsson körde Robert Berghs Elcamino Dimanche hela vägen till seger, och Morten Waage tog hjälp av Magnus Jakobsson vid Load Reliefs första seger för sin nye tränare.

Bollnäs fredagstävlingar blev en fin kväll för Solvalla-laget. Kaj Widell och Jorma Kontio vann dubbelt; Kaj med Hungarian Hotwax (tränare Thomas Lönn) och Queer Fish (Magnus Träff), medan Jormas vinnare var Vill Solen (amatörtränad) samt Marrakesh (Timo Nurmos). Den senare är liksom stallkamraten Cab Lane obesegrad efter sina fyra första starter. Jennifer Persson hörde också till vinnarna; hon red hem segern i montéloppet på amatörtränade Tanya Gel som gav henne elfte vinsten i år.
Mer fredagsvinnare hittade vi på Romme, där Jean-Claude Pace segrade med Peter Normans Island Life och Anders Eriksson hoppade upp bakom pappa Ulfs Zelda Safir.

Rättvik tävlade samtidigt med Jägersros V75-tävlingar på lördagen, och Kaj Widell var där också; segern med amatörtränade A.S. Abbe blev belöningen. Svante Båth tog hjälp av Per Linderoth bakom Mellby Guvernören, en treåring som nu vunnit hälften av sina sex starter.
Från lördagen kan också läggas till att Jorma Kontio förutom det finska Derbyt också vann med hästen Cash No Limit på Vermo, en seger som dock inte kommer att räknas in i hans svenska resultat när året summeras.

Återstår gårdagens tävlingar, där vi hade vinnare både på Färjestad och på Mantorp. Två på vardera bana närmare bestämt. I Karlstad körde Kenneth Haugstad hem segern åt Mattias Djuse med tvååriga Zolly och Jimmy H Andersson vann med Svante Båths Urchin. På Mantorp var det åter Jorma Kontio som höll sig framme med en dubbel. Tiger Journey fixade andra segern inom ramen för denna rapport (även andra till Marko Korpi) och fjärde raka kom för ännu obesegrade Global Vintage. Känns som om rapporten innehåller rätt många sådana från stall Nurmos…

Håkan Ahlqvist

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter