Storloppen avlöser varandra under travets högsäsong men det finns en hel del att redovisa i form av ramlopp och parallella tävlingar. Vi har vinnarna!

Romme körde E3-uttagningar förra helgen, och vilka som tog sig till final har ni kunnat läsa tidigare. Men inte att Claes Sjöström vann med stallets Capone Sisu eller att följetongen Rebecca Dahlén plockade hem ytterligare en seger. Jessica Simpsson tränar Lövdala Principito som tog årets första vinst.
Ulf Ohlsson tog en – av veckans många – pinne vid Östersunds lunchtrav; amatörtränade 13-oddsaren Kaksi var den som tog honom till vinnarcirkeln. En vinst också på Färjestad där Jorma Kontio såg till att Timo Nurmos Onkel K.J. förblir obesegrad även efter sin andra start.

Vid sidan av V64 på hemmaplan tog samme Ohlsson och Bythebook (Svante Båth tränar) ett av ramloppen en dag när både Örjan Kihlström och Stefan Melander hade dubbla vinnare på streckspelet.

Ett litet hopp till torsdagen där Kevin Oscarsson tog sin första seger för veckan. Vinnarhästen var Jim Oscarssons Prototype Hanover. Ulf Ohlsson vann förutom med omskrivne Tekno Eld ytterligare en seger; Per Linderoths Walkie Talkie var vinnarhästen och i Bollnäs bjöd Örjan Kihlström på en elvaoddsare i form av Varg Eld som tränas av Fredrik Linder.
Lindesberg innebär att vi måste hålla utkik efter herrar Kontio/Nurmos, och det blev minsann en dubbelseger denna gång. Emile Zola Sisu bättrade på sin statistik till fyra segrar på fem starter, medan Global Vintage är obesegrad efter två starter.
Kaj Widell var också på plats i Lindes, där hans vinnare var Magnus Träffs Sugar Daddy och det var Kim Moberg som rundade av dagen för vår del genom att vinna med Svante Båths Mooncake Wine.

Ulf Ohlsson igen. Han var skapligt dominant vid Umåkers fredagstävlingar, där han förutom tre V64-segrar med hästar från stall Båth (Calamaras Girl, Esprit Sisu samt Global Unspoked) också vann med amatörtränade Fursten Aron.
På Gävle samma dag var det dags för nya framgångar för Kevin Oscarsson som ju nu kör med Solvallalicens. Hans trippel inleddes bakom Thomas Francks Lasse Igiro, följdes upp med Sister Morphine från stall Oscarsson och rundades av med amatörtränade Il Mio Dea.
En kväll som ger Kevin veckans omslagsbild och placerar honom på 30 årssegrar.

Romme körde mot Åby Stora, och Daniel Redén hade minsann en vinnare där också. Son of God tog sin andra seger för året, denna gång med sulkyassistans av Daniel Olsson. Mattias Djuse lånade för sin del in Emilia Leo bakom sin vinnare Global Tattoo då det handlade om monté.

Ulf Ohlsson hade en ny stark dag vid Danneros V75-tävlingar i söndags. Förutom två segrar på streckspelet tog han ytterligare två utanför. Först med Reijo Liljendahls Sweet On You som vann sin Sverigedebut, och därefter med Svante Båths Fleek Hanover som tog andra raka.

Jorma Kontio tog vägen om Färjestad på måndagen då han såg till att Timos Inti Boko förblir obesegrad även efter den tredje starten. Annars var det Kaj Widell som var mest framgångsrik av våra kuskar den dagen – detta efter en dubbel på Hagmyren. Vinnarhästarna var Thomas Lönns Hungarian Hotwax (stark sak uppenbarligen) och amatörtränade Highlight Moon. Även stall Båth hade en vinnare i Hudik; Global Adventure, en tvåårig debutant som kutade 16,6 i sin premiärstart. Erik Adielsson skötte tömmarna.

Det mesta är sagt och skrivet om Solvallas tisdagstävlingar, Jubileumspokalkvällen. Men vinsterna för Marrakesh (Kontio/Nurmos, tredje raka sen debuten) samt Madronjo som vann fuxloppet Fox Trot tillsammans med Kai P Jussila hör till de orapporterade.

Avslutningen handlar om Eskilstunas gårdagstävlingar. Inom V86 vann ju Hans-Owe Sundberg och Charrua Forlan, och vi fick dessutom två segrare i ramloppen – Amper tog ett E3 Bonus-lopp för Örjan och Roger Walmann innan ingen mindre än Ulf Ohlsson förutom att vara vår meste vinnare nu också är vår senaste efter segern med Åsa Lindbergs Get Winning – Uffes 238:e pinne i år.

Håkan Ahlqvist

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild


Andra nyheter