SOMMARONSDAG - 19 JUNI

Ny serveringsyta och jackpot på V86®! Onsdag den 19 juni hyllar vi en av världens bästa travhästar genom premiären av Prix Readly Express. I Kongressen dukar vi upp en smaklig sommarmeny och vid upploppet så har vi fått klart med ett nytt serveringstillstånd. Här finns härlig BBQ och god dryck därtill. Alla lopp inom miljonspelet V86® avgörs den här tävlingsdagen på Solvalla.

Biljetter och restauranger

Använd knapparna nedan för att köpa biljett eller restaurangplatser. Entré 50 kr. Scrolla ned för att läsa om respektive restaurang och för att få mer information om tävlingsdagen. 

Utöver premiären av det fantastiska fyraåringsloppet Prix Readly Express med 400 000 kronor i förstapris har vi även ett klass II-försök till STL, ett försök till Diamantstoet, uttagningslopp i Breeders Course och Icelands lopp – första jubileumstestet, ett lopp för de femåringar som siktar på Jubileumspokalen. Nedan kan du läsa om våra restauranger och för dig som föredrar att uppleva loppen utomhus så finns det härlig BBQ att njuta av vid upploppet.

Kongressen
Den här tävlingsdagen har vi tema sommar i Kongressen. Vi börjar med mingel i baren där vi bjuder på små smakprover av sill och snaps mellan 17.00 – 18.30. Därefter serveras varmrätt och dessert med inspiration av svensk sommar i restaurangen till tävlingarna. Sommarmenyn kostar 395kr inklusive entré och travprogram. Den bokas och betalas online på knappen KONGRESSEN här ovanför. Det finns även en a la cartemeny om du vill beställa från menyn på plats.

Vår stora etagerestaurang är centralt placerad med bästa sikt över tävlingarna. I restaurangen blir det härligt travsnack från Expertpanelen som består av Solvallas spelexpert Mattias Spante och sportchef Anders Malmrot. Ibland dyker även en tränare eller kusk upp för att berätta om sin syn på kvällens lopp. Du kan följa Expertpanelen i vår intern-TV oavsett var du är på arenan.


Bistron 

Restaurangen är byggd i etage med stora fönster för bästa vy över de rafflande tävlingarna på travbanan.

På onsdagar beställer du i kassan och får sedan maten serverad vid bordet. Det finns också en bar- och cafédel där du handlar goda drycker. I anslutning till serveringen finns även trevliga bord utan vy över banan, där är det fri sittning.

Platser i Bistron kan bokas och betalas online och du väljer själv vid vilket bord du vill sitta. Den här tävlingsdagen kostar en plats 50 kr. Du kan även köpa till dagens rätt för 129 kr.

Boka genom att klicka på knappen BISTRON ovan.

Denna onsdag är Kongressen öppen och därmed erbjuder vi inte bordsservering i Bistron.


Ströget
Ligger på markplan i Kongressenhuset. Här finns fräsch fastfood, bar och café. Fri sittning.
Sommarnyhet! I samband med att vi startar vårat sommartrav öppnar vi upp för ny stor serveringsyta längs med upploppet och framför berömda E-läktaren. Ny servering med fräsch BBQ-meny samt vår goda högrevsburgare och passande god dryck finns. Allt är sammanslutet med Strögets servering och där finns traditionellt utbud med grill, bar och café. 

Premiärerbjudande, BBQ-tallrik med fatöl 40cl – 195 kr (alkoholfritt alternativ finnes).
Menyn BBQ-tallrik innehåller örtmarinerad fläskfilé, majskycklingsbröstfilé med BBQ-sås, pommes och sallad. Alternativt varmrökt lax med örtaioli och somrig potatissallad. 


Promenaden
Ligger i E-huset i anslutning till legendariska E-läktaren. Här erbjuds caféservering. Fri sittning.


A-Hallen
Kallas även för målläktaren då den är placerad mitt emot mållinjen. Här erbjuds caféservering. Fri sittning.

Har du frågor eller önskemål angående restaurangbokningar?
Ring 08-627 98 60, telefontid vardagar 10.00 - 13.00, eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hålltider

15.00 Entréerna öppnar

18.30 Start lopp 1

19.20 Start V86-1 

22.00 Tävlingarna slut

Information

Kvällen är planerad för tio lopp på Solvalla samt åtta TV-sända lopp. Första loppet startar klockan 18.30 V86® börjar klockan 19.20.

Entré och parkering
Entrépris: 50 kr

Parkering: Gratis

Hitta hit
Det är enkelt att ta sig till Solvalla. Du kan åka T-bana till Rissne, därifrån är det en kort promenad (10-15 min) till Solvalla. SL-buss 112 (Alvik-Spånga stn) eller 113 (Blackebergs sjukhus-Solna C) stannar nära Solvalla. Läs mer här

Glöm inte giltig ID-handling när du spelar på Solvalla
Från 1 januari 2019 gäller ett nytt lagkrav om identifierat spel. Du som besökare behöver därför ta med giltig ID-handling (körkort, pass eller nationellt ID-kort) för att kunna spela på våra tävlingar. För utländska besökare är det pass som gäller. Identifiering av utländsk kund sker varje ny dag då kunden spelar, hämtar ut vinst eller vill makulera spel. Spela i god tid inför loppet. Vi har bytt ut de äldre banterminalerna till nya och det finns inte lika många terminaler som förut. Passa därför på att spela i god tid inför varje lopp för att undvika köer.

TIPS: Skapa ett konto på ATG.se och sätt in pengar redan innan du kommer till banan.

Åk med i startbilen eller kör häst i tandemvagn!
Som enda travbana i världen kan Solvalla erbjuda dig att åka med i startbilen vänd mot startbilens vinge bara någon meter från hästarna. Bilen accelererar och farten ökar ju närmare startplatsen ni kommer. Du hör hovarna smattra mot marken och ser hästarna i vitögat när starten går. Boka startbilen här.

Tillsammans med en kunnig kusk, i en tandemsulky, kör du en riktig travare på banan mitt under tävlingarna! Du kommer nära de startande ekipagen då du leder defileringen till ett av dagens lopp. Det kan vara bland det häftigaste du varit med om. Boka tandemkörning här.

Backstage (stallbacksvisning)

Tillsammans med vår guide besöker du ett travstall och får en inblick i hur det funkar under en tävling. Med lite tur kanske du får några spännande stalltips! 
Tid 30-40 min. Kostnad: 150 kr (travprogram ingår). Boka backstage här!