wrapper

Ett litet men naggande gott fyraåringslopp kördes i Örebro på torsdagen och vann gjorde kullens kanske kapablaste häst, Very Kronos.

 very kronos 713604
Very Kronos har visat skyhög kapacitet men också varit bångstyrig och galopperat bort sig flera gånger och vid precis fel tillfällen. I fjol tillhörde han favoriterna i finalen av Svensk Travkriterium men där straffade han ut sig och när han nu äntrade banan kom han närmast från startgalopp i uttagningen till Svenskt Travderby. Men i Örebro höll den Svante Båth-tränade hingsten ordning på benen och sedan Erik Adielsson kört till ledningen anförde Very Kronos det sex hästar stora fältet hela vägen in i mål.
- Det är en udda fågel det här. Jag kan inte svara på varför han skötte sig i dag och inte senast. Det är nästan omöjligt att säga vilken sida han har vaknat på innan det blir allvar. Men han är en ultratalang, inget snack om det, sa segerkusken.
Very Kronos har nu vunnit 11 av 16 starter och med segerchecken på 100 000 kronor passerade hans vinstkonto en miljon kronor. Super War Horse sköt till starkt efter sen lucka från ledarryggen och tredjeplatsen tog Hotshot Luca som fick trava slutrundan som första häst i andraspår.

 

Ola Johansson, Kanal75

Foto: Micke Gustafsson, TR Bild

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?