wrapper

En tisdagkväll på Solvalla kan innehålla mycket. Denna gång handlade det till stor del om intryck att ta med sig till framtiden.

TIMO NURMOS keps
För visst fick vi se en del blivande topphästar denna afton. Hästar som redan visat prov på stor kapacitet, och nya namn. Lägg dom på minnet.

För några som vi redan sett en del av knöt det sig. Forfantone Am var ingen vän av startbilen, vilket Örjan Kihlström förvarnade om. Spelarna tackade för infot - och de som hakade på Spantes andelsförslag denna kväll gick hem som vinnare. Vår tipsexpert satte i princip allt. Inte heller Beautiful Bacardi hade inte sin bästa kväll men attacken efter galoppen till bronsplatsen var bitvis mäktig och lovar snar revansch. Stall Melander kunde i stället glädja sig åt Zack's Zoomer, som tog tredje raka. Notera att det var med Örjan i vagnen och att en viss islossning alltså kan skönjas. Bakom stallets andra vinnare, Milligan´s School - som trottade 11 blankt över full distans - satt dock ordinarie Ulf Eriksson.
Jim Oscarssons Thought Hanover blev spelfavorit i "Forfantone Ams lopp" och att treåringen inte vunnit tidigare får nog mest ses som en tillfällighet. Fler segrar kommer. Hevin Boko och Ulf Ohlsson var de som tog hem "Beautiful Bacardis lopp". Det stod och vägde, men Hevin ville mest och har nu sex segrar i sina 14 starter för Timo Nurmos. Timo ägde sen också V64-avslutningen, DD-loppen, och tog alltså en trippel inom V64 denna kväll. Den avslutande duon Hachiko de Veluwe (ledning, helt ohotad till slut) och Roheryn (som rundade allt från en jumboposition och efter två starter för Timo är obesegrad). Bakom bägge DD-vinnarna satt Jorma Kontio som till och med han tyckte att Roheryns insats var något utöver det vanliga.

En praktskräll rymdes bland imponerande favoriter och det var Kai K Loumalas Ridgehead Melanie som för Torbjörn Jansson sa tack och hej till motståndet till 33 gånger pengarna och 3% på V64 - som till slut betalade drygt 4 300 kronor till de med alla rätt.

Ulf Ohlsson blev dubbelsegrare han också denna kväll. Sista loppet gick till Uffe och Petri Salmelas Got to Dash som lät bli att galoppera och kunde inkassera sin första seger på målfoto. Några andra av gästerna hörde också till kategorin "hur långt kan det gå". Vinnaren av inledningsloppet, Dream Cash, som äntligen släppte på hand- och nödbromsar är ett exempel på det. Omskolade Liberty Face, numer under sadel, en annan. Han kvalade till Åbys Nordic Monté Trophy på ren vilja och jäklaranamma för alltmer framgångsrika Emilia Leo.

 

Håkan Ahlqvist

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild
Timo Nurmos - dagens man på Solvalla

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?