wrapper

Cyber Lane dominerade i Copenhagen Cup. Fjolårets derbyvinnare gjorde ingen besviken på söndagen och visade att han är lika bra, om inte bättre i år.

 CYBER LANE PRIS2
- Förhoppningsvis har sagan bara börjat, sade tränaren och kusken Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

På ett soligt Charlottenlund avgjordes Copenhagen Cup under söndagseftermiddagen.
Halmstadhästen Cyber Lane stod i centrum före, under och efter Danmarks största travlopp. Johan Untersteiner körde direkt till ledningen med sin stjärna och det blev egentligen aldrig tal om någon annan häst.
Robert Bergh försökte utmana med Mindyourvalue W.F. men kom aldrig nära. Nästa försök kom från Björn Goop och Cruzado dela Noche.
- Jag hade bestämt mig för att köra offensivt från början och när bilen släppte såg jag att Ferrari B.R. slog ihop och då var ledningen öppen för mig. Vi ökade lite på långsidan och Björn valde att skicka loss och det gick fort sista 700 men ja, han höll undan ganska säkert till slut, summerade en lycklig Johan Untersteiner.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över medeldistans.
- Förhoppningsvis har sagan bara börjat. Han är fortfarande väldigt ung och har bara gjort 21 starter men det är inget snack om att vi har en bra häst, sade tränaren tillika kusken som passade på frågan om vi får se Cyber Lane i världens största sprinterlopp sista helgen i maj.

Solvallas sportchef vill hemskt gärna att Cyber Lane kommer med i Elitloppet.
Tränaren Johan Untersteiner vill dock ha ytterligare betänketid.
- Alla vet ju vad jag vill, säger Anders Malmrot syftande på en av sina önskehästar i loppet.

Anders Malmrot fanns på plats och hade en hel del att ta ställning till och reda ut efter loppet.
Johan Untersteiner och Cyber Lanes ägare Lars Åberg uppvaktades efter storsegern.
- Jag försökte få ett svar av både ägaren och Johan. De ska prata nu på måndag och de vet ju vad jag vill jag vill. Givetvis vill jag se Cyber Lane i Elitloppet. Bollen ligger hos dem. Det är några platser som kommer att tillsättas här måndag och tisdag. De dagarna kommer att bli intensiva, sade Anders Malmrot.
Solvalla kom inte med någon ny elitloppsinbjudan under söndagen.
Danske Takethem knep andraplatsen bakom Cyber Lane efter en pigg spurt för Steen Juul och är med i diskussionerna om en plats. Stefan Melanders Cruzado Dela Noche var fin trea för Björn Goop och är en annan tänkbar.
Ingen norsk häst har så här långt bjudits in till Elitloppet. Per Oleg Midtfjeld körde galopp med Ferrari B.R. i starten och var inte alls nöjd med hur hästen kändes.
- Solvalla kan vi avskriva nu i alla fall, men jag hoppas att vi är tillbaka till Oslo Grand Prix-helgen, sa den norske tränaren till Trav Og galopp-nytts nätupplaga på söndagskvällen.
Anders Malmrot fick innan tävlingarna i Köpenhamn frågan om deltagandet av Prix d'´Amerique-vinnaren Readly Express. Timo Nurmos har fått en inbjudan och tackat ja. Ett problem är att hästen inte startat sedan segern i Paris i slutet av januari.
- Readly Express tränar på, det är vad jag kan säga om det. Timo Nurmos trimmar mot Elitloppet och sedan får vi se om tiden räcker till eller inte. Vi ska prata nu i veckan, jag och Timo, och sedan får han bestämma vad han känner om det hela, sa Anders Malmrot.
Nu på söndag ska elitloppsfältet ligga klart med 16 deltagande hästar. Försöksloppen lottas i direktsändning i TV12, 15.00-15.30.

 

Gina Söderlund/Mikael Wikner, Kanal75

Foto: Burt Seeger

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?