wrapper

Det händer att de klär sig i vanliga kläder och går ut på stadens gator...men betydligt vanligare att de drar på sig dressen och åker till en travbana. Solvalla-laget dominerar!

JKUO
Vi har vant oss vid att det är Ulf Ohlsson som far mest och vinner mest. En titt på veckan som gått säger ju inte precis emot det påståendet...
Det börjar med en trippel på Dannero vid deras fredagstävlingar. Skummis för Niclas Torstemo och duon Mariluck samt Mellby Galanga för Oscar Berglund. Uppföljningen vid Hagmyrens söndagstrav var inte så tokig; fyra vinster. Trea av dessa för stall Svante Båth (Cash Mearas, Poochai, Optimum Dragonfly) och en fjärde i form av Jan-Olov Perssons Järvsömao. På måndagen dök Uffe upp i Mantorps vinnarcirkel efter att ha vunnit med Reijo Liljendahls treåring Versailles U.S. som efter två starter är obesegrad. Sen bar det av norröver igen, till Bergsåker där Uffe förutom V75-vinsten med Sir Q.C. också tog två ytterligare lopp; för Svante Båth tillsammans med Twigs Frances och för Öystein Tjomsland med U.R. Faxe.
Gissa om herr Ohlsson efter en sån vecka drog ifrån övriga i toppen av landets körsvensliga? Just nu är han efter 109 segrar 53 vinster före tvåan i ligan (Jorma Kontio). Uffe har även hunnit passera tio miljoner kronor inkört i år.

Då kan vi öppna rapporteringen för de övriga. En missad vinnare i dessa spalter kom på Visby i form av Wannabe Kemp och Lukas Svedin. Alf Nordemo tränar, och inne på ämnet passar vi på att gratulera Sandra Nordemo till årets femte seger som hon tog på Åland med Claes Sjöströms Ohh Etell.

Örjan Kihlströms ryggproblem har blivit bättre, och segrarna trillar in även för honom. Vid Åbys fredagstävlingar körde han Robert Berghs Hakon von Haithabu till vinst och det skulle komma mer på hemmaplan.
Vi stannar dock till i Lindesberg, där Sybille Tinter hade stallets andra vinnare (på fem starter) i form av Galante Olandese. Denna gång körde Sybille själv. På Fornaboda vann också Guli Vitus för Solvalla-amatören Mirell Hampusson (Svante Ericsson körde) vilket gör henne till hundraprocentig i år. Även Björn Röcklinger var synlig i vinnarcirkeln sedan han vunnit med Serenity Face som han också tränar och Claes Sjöström noterade en ny vinst - nu var det Let's Twist a Lot som kördes till första segern av Linn Stolt.

Åter till Mantorp där Hochthereitis Sox fick sin efterlängtade första årsseger (efter bland annat tre raka andraplatser). Kenneth Haugstad körde, Roger Walmann tränar. Till vinnarcirkeln tog sig också Claes Sjöström efter att ha skrällt med Coktail Chip och Jorma Kontio som körde amatörtränade Elegant Frost till pott.
Mer också från Bergsåker, där Anders Eriksson målfotovann ett lärlingslopp betitlat "Guldhandsken" med farbror Peters Castor Brick. Segern var Anders femte i år.

Solvallas V86-omgång kantades av fler vinster; Örjan Kihlström vann förutom med Jagger Zon även två av ramloppen - bägge för Daniel Redén. Green Keeper U.S. vann från ett besvärligt utgångsläge, och debutanten Conrads Rödluva är ett namn att lägga på minnet. Andra raka tog Stig H:s Musique d'Inverne för Erik Adielsson medan det handlade om andra årssegern för Up to Me som kördes och tränas av Claes Sjöström.

Nu är det bara drygt tre veckor kvar. Intresset kring Elitloppet stiger. Vem tror ni vinner?

 

Håkan Ahlqvist
redaktionen@solvalla.travsport.se

Foto: Lars Jakobsson

 

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?