wrapper

Travåret har kommit en bit, och det märks i start- och resultatlistorna att en hel del hästkändisar börjar röra på sig. Här får ni en sammanfattning av vinnarna en dryg vecka bakåt.

Heavy
Vi startar på hemmaplan, där vi har några oredovisade vinnare från V86-onsdagen. Rebecca Dahlén först, som vann amatörloppet med Jörgen Axéns Omega Broline och därpå Jim Oscarsson med egentränade Roofparty. Torbjörn Jansson kom till vinnarcirkeln efter vinsten med Jakob Croon-tränade Imagine'Em.
På torsdagen startade Ulf Ohlsson sin sedvanliga dominans på landets travbanor. För hans del innebar det en tur till Boden. Vinster där med Petri Salmelas duo B.W.L. Ruthless och Hesiod; den senare tog i karriärens 17:e start tolfte segern! Och kan Ulf Ohlsson så kan också Kaj Widell ta sig till Torpgärdan. Belöningen blev en seger tillsammans med amatörtränade Rally Funny.
På Gävle var Sandra Nordemo och Claes Sjöströms Bottnas Cognac vår ende vinnare, så vi går vidare till fredagen då Pekka Korpi i Bollnäs vann med sin Arctic Carl och Fredrik Larsson med Kryptonite Zon...medan Ulf Ohlsson vann dubbelt; Esprit Sisu och Optimum Dragonfly som båda tränas av Svante Båth.

Solvalla körde som bekant V75 i lördags, och vid sidan av streckspelet plockade Uffe åt sig ytterligare en pinne tack vare Stefan Melanders Digital Juice. Mads H Nielsen vann med Peter Normans Tzatziki och Svante Båth fick en ny vinnare tillsammans med Erik Adielsson som körde Louie Brodde.

Jorma Kontio var på utflykt på söndagen, till Årjäng närmare bestämt. Vinst där med Rolex Bigi som ju startade karriären strålande och än idag, åtta år gammal, har 42 i segerprocent! Maria Törnqvist tränar. Kenneth Haugstad gästade Dalarna, och kom därifrån med en dubbelseger på Romme. Roger Walmanns Aleppo Pine, som vann ett E3 Bonuslopp, och amatörtränade Cuarto Käbb var Kenneths segerduo. På Romme tog också Sandra Nordemo ännu en seger - denna gång med Bottnas Dragon som likaså tränas av Claes Sjöström...och Ulf Ohlsson, han tog en trippel. Kong Henry för Mats Andersson, Kashmary Night för Reijo Liljendahl och Titan Arrow för Martin P Djuse. Ännu bättre gick det för Uffe på söndagen, då han räknade in hela fyra segrar. Ellis Pride (Lars Wikström tränar), Björlifant (Jan-Olov Persson) samt Etosha Boko och Mariluck för amatören Oscar Berglund som haft närmast full utdelning vid sina starter i år - segerprocenten är 60! I Östersund vann också Jimmy H Andersson, detta med Robert Dunders Our Soleado.

Rebecca Dahlén tog veckans andra seger vid måndagens tävlingar i Rättvik - hästen denna gång var Hurray Boko som tränas av Dennis Palmqvist. Rebecca kan nog inte klaga på hur året som Solvalla-amatör börjat. Detta var hennes nionde seger under 2018.

På tisdagen gjorde Derbytvåan och (nästan) femfaldige miljonären Heavy Sound (bilden) comeback. Nu i Daniel Redéns regi, men alltjämt med Kenneth Haugstad i sulkyn. Det blev vinst direkt, och lovorden efter segern var många och stora.
På Eskilstuna vann Jorma Kontio Solvallalagets enda seger. Magnus Lillieborg tränar Triton Baz som räddade vår ära. Vad gjorde Ulf Ohlsson då? Jo, han var i Gävle och la ytterligare två vinster till sitt cv. Markus Pihlströms Amour Amour och Petri Salmelas Lady Zappa var vinnarhästarna, som fick sällskap av Yieldson och Claes Sjöström om att lämna Gävle som vinnare.

Vid onsdagens V86-tävlingar var Uffe på saxbanan Bergsåker, och förutom segern med Ditty Bopper tog han ytterligare två innan V86 dragit igång; Soul Tan för Elisabeth Lundholm och Skummis för Niclas Torstemo. När detta skrivs har Ulf Ohlsson i år på de totalt 102 dagar som förflutit sedan nyår tagit 97 segrar. Kämpa!

Sista vinnaren i denna rapport blir Deep Pockets, som i Örebro vann för Erik Adielsson och Svante Båth.

 

Håkan Ahlqvist
redaktionen@solvalla.travsport.se

Foto: Lars Jakobsson

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?