wrapper

Trots att fyra av de mest betrodda vann sina respektive V86-avdelningar lyckades endast tre vinnare pricka in åtta rätt.

Enterprise Bergsåker
Det blev resultatmässigt en tämligen märklig kväll. På Solvalla lyckades ingen av de mest betrodda infria favoritskapet - på Bergsåker (nästan) alla! Inklusive Månprinsen A.M. som via vassa sista 700 lekte hem sin sjätte raka seger för Gunnar Melander.
Men på Solvalla hade spelarna det tufft. Första snytingen kom när favoriten Upstream galopperade i ledningen när man svängde in på upploppet, och slutstriden i stället vanns av Peter Normans Enge Lincoln med allt mer framgångsrike Mads Hviid Nielsen i sulkyn.
- Jag fick vänta ett tag på luckan, men när det väl kom spurtade han vasst, berättade Mads om sin 32-oddsare, streckad på två procent av kupongerna.

Näste lärling som höll sig framme var Tomi Haapio som bjöd Zoom Zoom på perfekt draghjälp bakom Prediction som tog greppet på upploppet. Zoom Zoom speedade förbi (och nekade Mads H Nielsen att bli dubbelsegrare i V86). Fyra procent av spelarna var med på den överraskningen.
Amatörloppet gick till Patrik Fernlund och Jasmine Isings Fred Cobra som förefaller bara ha två lägen. Antingen, som när han är i form, stentuff och urstark vinnartyp eller rätt anonym medskubbare när formen inte sitter där. Nu lyste det form om Fred, och en tagen Patrik kunde inte ge sin häst nog beröm i vinnarcirkeln.
- Helt klart är jag tagen av hästen, han kämpar och sliter för vår skull - och inte blir jag mindre känslosam när mamma står och gråter av glädje här bredvid, beskrev Patrik onsdagens upplevelse.
- Men jag måste få tillägga att jag vill tacka Solvalla och travsporten för att de gav oss amatörer chansen att få köra på V86. Jag tycker att vi skötte vår uppgift bra, inga omstarter, inget krångel utan en fint genomfört lopp.
- Det gör vi gärna om!

Johan Untersteiner hade en helt ok kväll på Solvalla.
- Ja, jag måste vara nöjd. Vinsten med Broadway Appolo från det egna stallet följdes upp med seger i V86-avslutningen med pappas Je T'aime Lucky som blev den mest betrodde av V86-vinnarna på Solvalla med sina 13 procent.
- Trevligt att vara här när det går bra, men tyvärr har sista planet till Halmstad redan gått så jag får lov att stanna kvar här i natt, avslutade Johan sitt segersnack.

Innan V86 drog igång hade Tino Ärling öppnat kvällen med Roger Walmanns debutant Flash Am, Spoil Me's lillasyster. Inte heller här var spelarna riktigt med på noterna, det var helt enkelt en sån kväll uppenbarligen.
Claes Sjöström vann också med en debutant - Jaguar Dream - innan det var dags för en av få favoritsegrar; Erik Adielsson var den som lyckades med den bedriften med hjälp av Svante Båths Valour Kronos som i sin nionde start tog fjärde segern.
Stefan Melander tog en seger på vardera banan. På hemmaplan var det Gear Extension med Per Lennartsson i sulkyn som blev en i den långa raden av överraskningen denna kväll, men det var på kvällens saxbana Tarzans stora focus låg.
På Bergsåker fick nämligen Stefan Melanders Enterprise det inte lätt i sin andra start i Sverige. Per Linderoth körde till ledningen, och fick utstå en ordentligt tryck från Transcendence under andra halvan av loppet. Trots det, och trots att det handlade om ovan full distans så höll sig Enterprise (bilden) hela tiden före - officiellt med hals på målfotot.

Övriga vinnare på Bergsåker var alltså de betrodda Ditty Bopper (38%), Digital Archive (14%) och Enterprise (35%). Sju rätt betalade 1 893 000 kronor, sju 6 792 och sex rätt 292 kronor.

 

Håkan Ahlqvist
redaktionen@solvalla.travsport.se

Foto: Kanal75

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?