wrapper

Säga vad man vill om Ulf Ohlsson, men han är i varje fall ingen främling i landets vinnarcirklar. Den här veckan har tillhört honom!

UOVtecken
Drygt en vecka dessutom, för vi börjar med fredag tio dagar sen. Uffe blev ensam vinnare av de våra, och vann dessutom dubbelt; Mellby Don Juan och Dante Sisu är stallkamrater hos Markus Pihlström. Två dagar senare var Uffe i Umeå och vann med amatörtränade S.T.C.C. Faksen och vid Solvallas onsdagstävlingar vann han så dubbelt för Reijo Liljendahl - Electrical Storm och Zangone var duon som förhoppningsvis innebär lite ketchup-effekt för stallet. Den går i alla fall att spåra till lördagen, då duon hade en gemensam vinnare i form av Xanthis Coktail. Dagen innan hade vår kuskligaledare även hunnit till Boden, där han vann med stjärnan Hesiod för Petri Salmela. Uffe avrundade sen veckan i Östersund, där han körde Jan-Olov Perssons Eld Rask till vinst. Skapligt resultat även med Uffe-mått.

Innan V75 förra veckan vann Torbjörn Jansson med Magnus Dahléns Vincent As,och dagen efter i Umeå tog Jimmy H Andersson en pinne tillsammans med Mats Buchts Dusktodawn Sisu.
Måndagen såg en vinnare - Kaj Widell, som på Romme vann med Hasse Strömbergs Ontrack He's Black.

Ramloppen till V86 på Solvalla i onsdags såg förutom Uffe/Reijo också Jorma Kontio i vinnarcirkeln. Timo Nurmos Bella Unica var hästen.
Örebro tävlade på torsdagen, och därifrån fick vi med oss två vinnare; Göran Janson som körde stallets Lucky Linus till årets första seger samt Sören Semmingsson som brukar lyckas bra när han får chanser av Erik Svensson - nu blev det vinst med This is Alex.
Bläddra en dag framåt i almanackan, och vi hamnar på Romme, där Kaj Widell stod upp för laget och vann med O.P.'s Flirt för stall Markus Pihlström.
Vid sidan av V75-loppen på Sundbyholm kunde vi räkna in fler vinnare - Kaj Widell med amatörtränade Toutre, Örjan Kilström med Roger Walmanns Mellby Exotic och Jorma Kontio med Mikael Selins Veams Allegro.


Landets segerrikaste kuskar per idag:

1. Ulf Ohlsson, 56 segrar
2. Jorma Kontio, 34
3. Carl Johan Jepson, 29
4. Björn Goop, 23
5. Kaj Widell, 23

 

Håkan Ahlqvist
redaktionen@solvalla.travsport.se

Foto: Micke Gustafsson

 

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?