wrapper

Vilka är heta för dagen? Dags för en ny titt på vilka som vunnit den senaste tiden.

KjelleBrandt
Uppdateringen startar på Solvalla med ramloppen till V86 i onsdags. Örjan Kihlström vann ju två av loppen inom streckspelet, och la också till en tredje; Per Lennartssons Euklid A.T. Erik Adielsson vann dubbelt under inledningen av kvällen. Först med Mooncake Wine och lite senare med Bottnas Easy Cash. Svante Båth tränar bägge. Timo Nurmos fyraåring Aventador S.F. vann tillsammans med Jorma Kontio, och har efter sina första sex starter i karriären hälften segrar. Pekka Korpi körde själv Muscleman F.I. till vinst, och även Torbjörn Jansson vann med egentränat i form av Bon Ego.

Torsdagen kan vi hoppa över, men på fredagen fick vi några nya vinnare på Romme. Först av de våra in i vinnarcirkeln var Edifant, tränad av Li Hanné och körd av Kaj Widell. Montéloppet vann Jenny Brunzell på Patricia Gordins Sean Banan som tog sin femte karriärseger under sadel. Ulf Ohlsson gästkuskade bakom Joakim Elfvings Whelk och vann på Romme gjorde också Niclas Hammarström som fick låna Landers Giant W.F. av John Byström. Niclas fixade sin andra årsseger, trots att det blev en galopp på vägen.

Två hästar som vann utanför V75-omgången på Solvalla i lördags var Eldorado B. för sin tränare Hans-Owe Sundberg och Finnick Sisu som tillsammans med Matias Djuse var överlägsen i sin andra raka sedan debuten. Redig talangvarning på den treåringen enligt expertisen.

Bollnäs körde GS75 på söndagen, och Ulf Ohlsson vann dubbelt. Amatörtränade kallblodet Storskjöblessa och Markus Pihlströms Sheherazade Face var segerhästarna. Kaj Widell höll sig också framme, och vann med amatörtränade Ineedyourmoneymum.

Till måndagen, igår alltså, då Gävle och Sundbyholm tävlade. I Gävle tog Rebecca Dahlén sin tredje årsseger då hon vann med 34-oddsaren Chatman. I Eskilstuna fick vi fler vinnare. Kjelle Brandt kör inte så mycket lopp numera, men han tog nu i alla fall sin första årsseger när han satt upp bakom amatörtränade Blue Star Carmel som har en säregen historia. Hästen kvalade som treåring 2013, och har kvalat med jämna mellanrum - men aldrig startat! Det var alltså en debuterande åttaåring som Kjelle vann med. Man ska aldrig ge upp...!
Vi fick också en ny montéseger när Sofia Adofsson red Ulrika Wällstedts Swimming Pool som debuterade under sadel efter att ha kvalat redan 2015...och Hans-Owe Sundberg hade en ny vinnare i form av Sigel Garline som tog första segern i årets andra start och sista vinnare i denna rapport är amatörtränade Linus M.J. som Ulf Ohlsson körde till vinst.


Inga tävlingar på Solvalla idag, men i morgon så handlar det åter om V86 - vilket innebär att ni kan dra nytta av Spantes expertkunskaper här på sidan i morgon förmiddag.

 

Håkan Ahlqvist
redaktionen@solvalla.travsport.se

Foto: Lars Jakobsson

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?