wrapper

- Det finns ett par stora favoriter ikväll. Men som vanligt litar jag inte på alla, säger Spante inför V86-omgången.

Vårspante
V86-1: 6 Månprinsen A.M. var fin vid segern senast och kommer man iväg bra från springspåret så har han en bra chans. Kan vara så enkelt att han bara är bäst, men han möter bra hästar och jag spikar inte honom som storfavorit. 3 Myr Faksen tycker jag är given emot, han har både form och ett bra utgångsläge. Ytterligare streck jag funderar på är 10 och 11.

V86-2: 6 National Prince imponerade vid segern senast. Hästen håller toppform och jag tror han på nytt har bra segerchans. Skor på är inget plus, men detsamma gäller för hans värsta konkurrenter. Jag är inne på att han är bästa spiken såhär på förhand men vill se honom värma bra också. Motbuden kan vara 2 Massitj från bra läge, och även hästarna 3,4,5 och 10 kan vara aktuella som garderingsbud.

V86-3: Monté, och ganska svårlöst. 12 Narold Vox är jag mycket spänd på att se i hans debut under sadel. Intervjuade Krister Jakobsson för ett tag sedan och han berättade då om ett jobb hästen gått inför monté-SM. Där kom dock hästen inte med, utan dyker upp här i stället och jag tror på en bra insats direkt. Det är mitt drag i loppet, men man bör nog strecka många. 6,8,13 och 15 är tidiga vid gardering.

V86-4: 9 Romance Amok är en häst jag gillar, men hon har haft en kortare paus och med skor på ska hon garderas. 4 Virunga känns given från ett fint läge, skrällen är 6 Charmante Amok. Hon gick bra senast och duger gott mot dessa hästar.

V86-5: 10 Twinkle Kronos har gjort det bra vid segrarna och ska eventuellt tävla i en jänkarvagn ikväll. Bakspår och en tuffare uppgift denna gång gör honom dock inte till någon spik för mig. 3 Mellby Elegant vann i sin mini-comeback senast och bör vara vassare med det loppet - men det blir skor på nu. 9 From the Mine är skrällintressant. Gillar årstiden och med tätare starter kan han överraska med rätt lopp.

V86-6: Ett mycket svårlöst tvååringslopp där jag är tveksam till många av de betrodda. Jag sticker ut hakan då jag tror mer på 3 Global Wishmeluck med ett lopp i kroppen efter en kortare paus. Känns spännande från ett bra läge, dessutom till under tio procent. Gillade intrycket på 4 Donna di Damgård vid segern senast. Kan dock bli startgalopp då hon är osäker och har ett svårt spår, men felfri är hon spelintressant. Öppet i övrigt, och det krävs många streck för att sitta säker.

V86-7: 4 Ready Ribb är stark och gillar distansen, men jag blev imponerad av 11 Coktail Fortuna som gjorde debut i ny regi senast och han blir min förstahäst i loppet. Garderar man så var även 8 Nakoda Goj fin i ny regi senast. Hästarna 3 och 5 är två skrällbud där bakom.

V86-8: Tre hästar är hårt betrodda; 3,4 och 6 och gemensamt för dem är att det är minus med skor för alla tre. 4 Alkalizer Am imponerade senast och blir banan fast och fin ikväll tror jag han har bäst segerchans. 9 och 2 är två andra hästar att fundera på om man går utanför favorittrion.


Spante har även kikat lite på V5-loppen, och hans idéer i kortform är dessa:

Spiken: avd 4 nr 1 Xanthis Business
Draget: avd 2 nr 11 Global U. Turn
Avslaget: avd 4 nr 10 Prediction

 

 

Var med i färska spelsuccén Solvalla Andelar! Det nya online-andelsspelet med Spante i spetsen för tipsen. Kolla in det här!

Missa inte Uppsnack i Sportbaren Ströget med Spante + intressanta gäster kl. 17.30. Vi bjuder på fika.
Senaste informationen ger Spante från Vinnarcirkeln, både inför V5 och inför V86.

Sugen på att äta gott på någon av Solvallas restauranger? Boka bord här

 

 

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?