wrapper

Amiral Sacha var tuffast i onsdagens storlopp i franska Caen. I en spännande duell försvarade han sig mot Aubrion du Gers och bröt därmed dennes segerrad.

 AmiralSacha
Tiden blev fenomenala 1.10,5/2 450 meter voltstart.

Ett koppel franska elithästar bjöd på en riktig fartfest i Prix des Ducs de Normandie på högervarvsbanan i Caen på onsdagen.
Spelarna trodde på Aubrion du Gers som kom med åtta raka segrar i ryggen, men nu fick vidkännas sin första förlust sedan juli.
Detta sedan Gabriele Gelormini tidigt forcerat Amiral Sacha till ledningen och sedan släppt till Traders som drog upp ett rasande tempo.
Favoriten attackerade från tredje par utvändigt i slutsvängen och närmade sig upploppet ner, men kom aldrig i riktig närkamp med Amiral Sacha som därmed tog revansch för den knappa förlusten i Prix Kerjacques för knappt två veckor sedan.
Traders höll till tredjepriset medan fjolårets Harper Hanovers-vinnare, tillika titelförsvararen Bird Parker agerade segt i kön och inkom som stort slagen fyra.
Segertiden var en putsning av Texas Charms löpningsrekord från 2012 med tre tiondelar och belöningen för Amiral Sacha, som tränas av Florent Lamare, blev cirka 650 000 kronor.


Robin Johansson, Kanal75

Foto: Thomas Blomqvist

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Vad tycker du?

BPU banner liten uppdaterad mars 2016

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?