wrapper

Det bjöds på fin sport på onsdagskvällen. Dessutom på fina tips.

Slaghöken pris
Våren är en bra årstid för travvänner. Våra stjärnhästar kommer ut en efter en och V86-loppen på hemmaplan bjöd på en hel del godbitar (vilka ni kan läsa om i separat artikel).
Men även loppen som föregick V86 höll i flera fall bra klass. Redan i inledningsloppet fick vi se ostartade My Angel Laday närmast nonchalant avfärda sina konkurrenter. Uppsynen över upploppet skvallrade om att segermarginalen kunnat bli betydligt större om körande Claes Sjöström hade velat. Här har Håkan Berger som tränar en häst som lovar gott inför framtiden.

Stefan Melander låg bakom två av förkvällens vinnare. Lavidaloca de Vie tog sin tredje årsseger i händerna på Per Lennartsson, och Stefan körde själv sin andre vinnare Born Unicorn som efter galoppmissen i debuten vunnit två raka.
Svante Båths Pontiac S.W. svepte fältet genom sista kurvan och försvann till årets andra seger i ensamt majestät.  Erik Adielsson satt i sulkyn, medan ägande, tränande och körande Anna-Lena Örneholm satte punkt för V5-omgången med sin Slaghöken som uppenbarligen tänt till efter att ha gått två montélopp (med resultatet trea-tvåa) inför denna uppgift. Det var faktiskt Anna-Lenas första kuskseger sen hon vann med Mack Light till 69 gånger pengarna i i maj...1999! Ser inte Anna-Lena närmast förvånad ut på bilden från prisutdelningen? Grattis säger vi i alla fall.

Apropå bra inledning på kvällen; det fick de som investerade en hundralapp på en andel i Spantes V5:a. Den hundringen niofaldigades till slut. Grattis till er också. Att Spante inte satte V86:an må vara honom förlåtet - med tanke på att ingen hittade åtta rätt.

 

Håkan Ahlqvist
redaktionen@solvalla.travsport.se

Foto: Martin Langels, ALN

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Vad tycker du?

BPU banner liten uppdaterad mars 2016

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?