wrapper

Amatörklubbens sekreterare sedan han invaldes i styrelsen för klubben 1997, Ulf Collstam, kommer att avtackas i samband med årsmötet den 27 april.

 Ulf Collstam

Ulf, som fyller 80 i höst har på ideell basis jobbat för och med Solvalla Amatörklubb långt utöver vad som kan avkrävas av en man i hans roll. Fixat med priser och olika medlemsfrågor. Helt enkelt en klippa, som haft och fortfarande har travet som sin stora hobby och varit Solvalla trogen sedan 1950-talet. Uffes stall på den tiden var Evert Beckroths där han hade sin första egna häst Apollo Speed, och där han också lärde sig grunderna till travsporten. Det ledde så småningom till tio körda lopp fördelat på tre banor – Solvalla, Eskilstuna och Gävle.
- Men jag lyckades bara bli trea som bäst, minns Uffe, som dock fortsatte som delägare i ytterligare 4-5 hästar under åren.

I det civila jobbade Uffe, som är född och uppvuxen i Solna, på Kungliga Postverket (- Medan det fortfarande fanns ett postverk…suckar Ulf), flyttade så småningom till Sollentuna (- Bara tio minuter från Solvalla) och fick två söner.
- Ingen av dom har dock det minsta travintresse, berättar Ulf.

Det bästa med att jobba för Amatörklubben tycker Uffe har varit de resor som han deltagit i tillsammans med andra medlemmar.
- Vi har varit i USA, i Spanien, på Malta, i Finland, i Italien (där Uffe fick chansen att träffa sin ena favorithäst genom tiderna, Varenne, på stuteriet där han stod som avelshingst).
- Men Victory Tilly är nog min största favorit ändå, sammanfattar Ulf.

En hedersman ut i fingerspetsarna som betytt mycket för Solvalla Amatörklubb slutar nu på sin post av åldersskäl.
- Men jag kommer aldrig att sluta gå på Solvalla, säger Ulf.

Solvalla

Besök Solvalla | Vi förmedlar puls, upplevelser och engagemang. Det är dessutom en arena under ständig utveckling.

Solvalla är Nordens största travarena och rymmer 35 000- 40 000 personer.

Vad tycker du?

BPU banner liten uppdaterad mars 2016

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00

E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning:
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

 
 

Vi värdesätter dina åsikter!

Vill du hjälpa oss genom att svara på några frågor?