#89 Ulf Ohlsson – en schysst champion!

Solvalla Podcast gästas av Sveriges segerrikaste kusk, Ulf Ohlsson. Han är allsvensk champion sedan 2016 och samlar banchampionat på pärlband.
Ohlsson berättar om sin vardag, om hur man orkar köra lopp 75 dagar i följd och varför han däremot inte har något sug att köra i Frankrike.

Jögen Forsberg, Anders Malmrot och Ola Lernå finns med i studion och det uppmärksammas att Ulf Ohlsson dyker upp i ”Schyssta loppet” på tisdag för kuskar som inte kört flest lopp utan drivningsförseelse.

Ulf Ohlsson har blivit Årets Komet, men trots de senaste framgångarna aldrig blivit Årets Kusk. Han reder ut varför, vi får veta att värmningarna inte längre har samma värde och varför han gärna ligger lågt inför loppen.

Det där tar Lacke fasta på och berättar sitt minne när han åkte med Ulf Ohlsson till Dannero och Ulf inte trodde på några chanser –men vann fyra lopp, vilket Lacke förstås hade synpunkter på under hemvägen...

Åbys nya initiativ med Åby Grand Prix och sex miljoner i förstapris var fjärde år hyllas unisont, men Forsberg och Malmrot funderar över betydelsen för Elitloppet – och vad som kan göras för att även höja statusen på trav-Sveriges sportsliga skyltfönster.

Gäst: Ulf Ohlsson, Lacke (per telefon)

Programledare: Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Ola Lernå

Solvalla Podcast
play pause
#89 Ulf Ohlsson – en schysst champion!

Andra avsnitt


KLIPP - Niclas Hammarström

#197 KLIPP - Niclas Hammarström

Här är ett klipp med Niclas Hammarström från avsnitt 197.

I torsdags blev det klart att Niclas Hammarström utses till årets Nordinstipendiat. Priset delas ut under Nordindagen på Solvalla onsdag 13 december. Vi ringer upp Niclas som dessutom står i startgroparna för att starta en egen tränarrörelse.

Programledare: Jörgen Forsberg, Anders Malmrot och Markus Myron.

Lyssna på oss på:

#197 Niclas Hammarström prisas

I dag blev det klart att Niclas Hammarström utses till årets Nordinstipendiat. Priset delas ut under Nordindagen på Solvalla onsdag 13 december. Vi ringer upp Niclas som dessutom står i startgroparna för att starta en egen tränarrörelse.

Kan ditt födelseår påverka din kuskframgång? Vi tar del av den senaste kuskstatistiken och försöker första varför en viss generation kommit i kläm.

Lacke har laddat upp med nya luringar till Åbytravet, men har svårt att bestämma sig för vem som ska spikas.

Lyssna på oss på: