fbpx

TILLGÄNGLIGHET

Solvalla Arena strävar efter att kunna erbjuda tillgänglighet för alla gäster. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.

RÖRELSEHINDRADE ELLER RULLSTOLSBURNA GÄSTER 

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du bokar bord högt upp i restaurang Kongressen eller i Valla Krog, de dagar som dessa är öppna, och att du använder huvudentrén för att undvika trappor. Det går även bra att ta hissen till Bistron från samma entré.

Kontakta Solvalla restauranger på telefon 08-635 91 00 för att boka bord eller rådfråga om placering.

Vill du inte ha matplats rekommenderar vi Ströget Sportbar eller några av våra uteplatser som ligger vid markplan. Vid större tävlingsdagar/evenemang finns också speciellt anpassad plats i A-huset för rullstolsburna.

För travevenemang anordnat av Stockholms Travsällskap gäller att varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med en (1) ledsagare utan extra kostnad på sin biljett.
För övriga evenemang se respektive evenemangsida

Se arenaöversikt här.

TILL OCH FRÅN ARENAN

FÄRDTJÄNST 

Gäster som anländer med färdtjänst lämnas och hämtas lämpligast vid Solvallas Huvudentré. Därifrån tar man sig sedan enkelt in i arenan. Färdvägar kan variera mellan olika evenemang.

RÖRELSEHINDRADE MED EGEN BIL 

Handikapparkering finns i anslutning till Huvudentrén och Stallbacksentrén.

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi eventuella avspärrningar vid större evenemang och får parkera på handikapparkeringarna vid huvudentrén och Stallbacksentrén, i mån av lediga platser.
Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps du inte förbi eventuella avspärrningar för biltrafik. Vi rekommenderar då att du väljer taxi för att bli avsläppt så nära arenan som möjligt.

Se arenaöversikt här.

PÅ ARENAN

HÖRSELHJÄLPMEDEL

Solvallas Arena är utrustad med radiosändare. Radiomottagare med halsslinga finns tillgängligt att låna i vårt Servicecenter på plan 2 i Kongresshuset.

TOALETTER

Ströget Handikapptoalett finns
Kongressen Handikapptoalett finns
Bistron Handikapptoalett finns

Vissa dagar
E-Hallen Handikapptoalett finns
A-Hallen Ingen handikapptoalett

Se arenaöversikt här.

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se