Tillgänglighet

Solvalla Arena strävar efter att kunna erbjuda tillgänglighet för alla gäster. Här kan du läsa vilka alternativ vi erbjuder dig med funktionsnedsättning för att göra ditt besök så trevligt och smidigt som möjligt.

Rörelsehindrade gäster eller rullstolsburna gäster

För dig med nedsatt rörlighet rekommenderar vi att du bokar bord högt upp i restaurang Kongressen eller i Valla Krog och använda restaurangentrén för att undvika trappor. Kontakta Solvalla restauranger på telefon 08-627 98 60 för att boka bord eller rådfråga om placering.
Vill du inte ha matplats rekommenderar vi Ströget Sportbar eller några av våra uteplatser som ligger vid markplan. Använd då huvudentrén. Vid större tävlingsdagar/evenemang finns också speciellt anpassad plats i A-huset för rullstolsburna.
Har du frågor på plats kan du ta hjälp av entrépersonal eller våra publikvärdar.

För travevenemang anordnat av Stockholms Travsällskap gäller att varje rörelsehindrad rullstolsburen gäst kan ta med en (1) ledsagare utan extra kostnad på sin biljett.
För övriga evenemang se respektive evenemangsida

Ströget Handikapptoalett finns
Kongressen Handikapptoalett finns
Bistron Handikapptoalett finns

Vissa dagar
E-Hallen Handikapptoalett finns
A-Hallen Ingen handikapptoalett

Se arenaöversikt genom att klicka på bannern till höger om texten.

Färdtjänst

Gäster som anländer med färdtjänst lämnas och hämtas vid arenan. Därifrån tar man sig sedan enkelt in i arenan. Färdvägar kan variera mellan olika evenemang.

Rörelsehindrade med egen bil

Du som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps förbi eventuella avspärrningar vid evenemang och får parkera på handikapparkeringarna vid restaurang och huvudentrén, i mån av lediga platser.
Har du inte parkeringstillstånd för rörelsehindrade släpps du inte förbi eventuella avspärrningar för biltrafik. Vi rekommenderar då att du väljer taxi för att bli avsläppt så nära arenan som möjligt.