Fem lärlingssegrar och en amatörseger. Sedan skrällde proffsen…
V86 bjöd på skrällkväll i snöyra.

 

Både Bergsåker och Solvalla inramades av snöfall på onsdagskvällen och vintriga förutsättningar och det bjöds på en hel del överraskningar på V86-spelet. Landets proffskuskar hade det jobbigt inledningsvis och det dröjde ända tills V86-7 innan ett proffs fick segerdefilera och då var det Bergsåkers Henrik Svensson som slog till med 60-oddsaren Orlando Triss.
Den jätteskrällen sopade rent bland kupongerna och med en avdelning kvar stod det redan klart att det blir jackpot nästa vecka på V86.
Detta var en skrällkväll och det var lärlingarna som tog för sig bäst. Av de sex inledande V86-loppen vanns fem av lärlingar samt ett lopp av en amatörkusk.
I V86-1 var lärlingen Tamara Skutnabb den som körde med mest kyla och efter en resa som sist på innerspåret i ett överpacat lopp kunde 19-oddsaren Love de Villeneuve fånga in Tempura kort före mål.

Favoriterna Salong och Doctor Doxey Zenz kördes alldeles för offensivt första varvet och var tidigt trötta över den långa distansen.
– Hästen kändes jättefin, han har aldrig varit så fin, sa Tamara Skutnabb som pluggar på Hippologprogrammet på travskolan Wången utanför Östersund.
M.T.Malkin och amatören Göran Wester ledde V86-2 från start till mål och vann överlägset sedan enda hotet Mr Deauville galopperat på upploppet. 7,72 blev vinnaroddset och segertiden fina 1.13,4 över 2 140 meter autostart.
16-oddsaren Moeses var svaret i kallblodsloppet (V86-3) och tillsammans med lärlingen Mats E Djuse fångade han in favoriten Guli Tor utan problem efter en resa i tredje invändigt.
– Det var stolpe ut senast på V75, men vi kände då att formen fanns där. Han behöver få det lite serverat med lucka som i dag, sa tränaren Fredrik Norredahl.

Lärlingen Anders Eriksson var bestämd i V86-4 och körde resolut med Wrongdoer och kunde överta ledningen 1 500 meter före mål. Cash T.J. fick lucka I sista sväng och närmade sig snabbt över upploppet men favoriten höll undan trots att travet inte flöt perfekt sista biten.
Peter Eriksson, Bollnäs, tränar vinnaren.

Ready Lane serverades ett fint lopp på innerspåret och från vinnarhålet (rygg på ledaren) kunde sjuoddsaren ganska bekvämt ta sig förbi Dardanos sista biten och även hålla undan för jätteskrällen Bältra Spider som avslutade vasst.
Lärlingen Jimmy H Andersson satt i sulkyn och vinnaren tränas av Joakim Claesson.
V86-6 bjöd på onsdagens tajtaste upplopp där favoritduon Cyborg och Emotion Man var jämsides i mål. Målfotot visade att ledaren Cyborg fick mulen först tillsammans med lärlingen Kevin Oscarsson. Jim Oscarsson tränar vinnaren.
V86-omgången avslutades med en resolut styrning av Torbjörn Jansson som dominerade loppet i ledningen bakom 6,17-oddsaren Bear Victory.

Det var kvällens andra ”proffs-styrning” som räckte ända till vinnarcirkeln. Tränar vinnaren gör Solvalla-amatören Stefan Olsson.
Ingen klarade åtta rätt på V86 och det innebär jackpot nästa vecka. Sju rätt gav 58 324 kronor och sex rätt 2 217 kronor.

 


Andra nyheter