Fyra hästar till start. Tre segrar.
Conrad Lugauer gjorde resan från Malmö till Stockholm och hade uppvisning.
– Att vinna tre lopp här på huvudstadsbanan är så klart stort för mig, sa Jägersrotränaren.

Att travtränare reser långt för att tävla är inte ovanligt. Men att någon reser 60 mil enkel väg med fyra hästar och återvänder med tre segrar är närmast unikt. Den bedriften lyckades Conrad Lugauer med på onsdagen. Redan före starten av V86-1 hade han satt dit Cesare Borgia och Romero och trippeln fullbordades när hans fina fyraåring Gambit Brodde rundade motståndet från bakspår och gick undan till överlägsen seger inom V86-spelet.
– Det här kommer jag minnas ett tag, det var en bra kväll. Vi har helt enkelt jättebra form på hästarna och vi fick bra positioner trots dåliga lägen. Det tackar vi för, sa segerherren.
Gambit Brodde opererades för bland annat en lös benbit under fjolåret och hade varit borta länge inför comebacken i februari, men nu ståtar han med två raka segrar och inom kort kan han ställas inför större uppgifter.
– Jag har inte förmågan att se in i framtiden men han var jättebra i dag och ger intrycket att jag kan matcha honom lite tuffare. Han är säkerligen en V75-häst, sa Lugauer.

Fredrik B Larssons stjärnämne Milliondollarrhyme gjorde sin första start sedan november och han gav sin tränare precis det besked han ville ha. När hästen fick anfallsorder i tredjespår från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan exploderade han förbi och ifrån motståndet. Klockorna visade under 1.10 sista 700 meterna och segertiden skrevs till 1.12,0 (2 140 meter auto).
– Herregud vilket tryck det är i honom! Det är så att man får nypa dig i armen. Jag tänkte sätta mig lugn i tredjespår men han bara lägger iväg och det känns som att han joggar. En otroligt härlig årsdebut! sa Solvallatränaren som även hintade om att hästens nästa uppgift kan bli femåringsloppet Berth Johanssons Memorial i Umeå 13 april.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Timo Nurmos Joyeuxanniversaire (Jorma Kontio) och Catarina Lundströms Vincent Chase (Christer Nyström).

I långloppet på Åby demonstrerade Peter Untersteiners M.T.Nordic Spirit varför open stretch (de extra innerspåren på upploppet) brukar kallas snikspår, när han i Stefan Söderkvists händer spurtade till dött lopp med Zizou från rygg på ledaren. Den senare hade då rundat fram till positionen utvändigt om ledaren och krossad densamme.
– Han kämpade riktigt bra men jag var rätt säker på att han var tvåa i mål, men det här var bättre. Han är den bästa häst jag har kört, sa kusken Henna Halme om den Veijo Heiskanen-tränade fyraåringen Zizou.
Övriga vinnare inom V86 på Åby var Erika Persson-tränade Marys Overandout (Sofie Ericsson), Trond Anderssens Luxury Tile (Kristian Malmin) och Joakim Lövgrens holländska Nanny McPhee. Den favoritbetonade V86-raden betalade 2 092 kronor och för sju rätt fick man 42 kronor. Då utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor går hela sexrättspotten (5,9 miljoner kronor) vidare till nästa veckas åttarättspott.

Efter två mersmakande andraplatser tog treårige talangen Alien Kronos första årssegern på onsdagen.
– Man kan gott ha höga förväntningar på honom inför säsongen, sa kusken Erik Adielsson.
År ut och år in plockar Svante Båth fram vassa unghästar. Han tränar flera talanger i kullen född 2016 och Alien Kronos är en av dem. Hingsten fick inte till det i Svensk Uppfödningslöpning i december men har gjort två bra insatser efter det och när han nu mötte våren hemma på Solvalla hade han lekstuga i Active Bowlers lopp. Sedan Erik Adielsson kört till ledningen med 1 450 meter till mål stegade Alien Kronos undan på kilometertiden 1.17,0 över 2 140 meter med bilstart.
– Han gjorde det väldigt bra redan förra året men det känns som en häst som har mer att ge, som växer i sin kropp och så vidare, sa segerkusken.
Loppets förstapris uppgick till 100 000 kronor. Totalt har Alien Kronos vunnit tre av nio lopp och tjänat 578 000 kronor.

 

Andra nyheter