I lördags vann hans Vikings Preacher på Jägersro. På onsdagen utklassade hans andra häst No Comment motståndet i V86 hemma på Åby. Det går bra för amatörtränaren Tony Löfqvist.
– Det är underbart! Jag har två hästar och de går som spjut!

 
Tony Löfqvist är ett aktat namn ute i Europa när det kommer till radioaktiv strålning. Men han kan även träna travhästar. Och när hans adepter levererar på banan hörs det.
– Jag kunde inte urskilja orden men jag kände igen stämman, sa kusken Anders Christiansson med ett leende sedan han kört No Comment till överlägsen seger från ledningen.
– Jag jobbar väldigt mycket och det här är min avkoppling, det här är kicken! sa Tony Löfqvist, som alltså har fått se båda sina hästar vinna inom loppet av fem dagar.
– Nu är jag i himlen! Jag har trott på mina hästar hela tiden. Den här skadade sig som treåring två dagar innan debuten utan att vi insåg det och då försvann tio starter. Under fyraåringssäsongen gjorde han 12-13 starter med Erlishia. Vi tog fem blodprov innan vi hittade det. Det här är en bra häst och i dag fick han visa det. Han vann ju okört. Underbart!

I Åby Damklubbs Stolopp fick favoriten Ofelia O.E. ett tungt lopp som första häst i andraspår men det bekom inte den resliga tyskan som var överlägsen motståndet.
– Hon får starta på så länge hon har form. Sedan är det tyska Breeders’ Crown som är huvudmålet nästa år, sa hästens tränare och kusk Peter Untersteiner.
Tomas Malmqvists Zohar Font gjorde en stark prestation när han vann ett treåringslopp från 20 meters tillägg med Christoffer Eriksson i sulkyn och i kvällens sista V86-lopp på Åby vann Pacific Face, som trots dåligt trav gick undan till säker triumf efter att han rundat till spets från bakspår.
– När det gick sakta kände jag att jag måste köra fram för han är stark och gillar att gå hela vägen, sa körande tränaren Giuseppe Lubrano.

USA-importen Reigning Moni gjorde sin åttonde start på svensk mark och när han nu tog sin första seger sedan 2016 gjorde han det med besked. För första gången i år gick Daniel Redén-träningen med skor på hovarna och det gillade han bevisligen. Med Örjan Kihlström i sulkyn drog han konkurrenterna sönder och samman i ledningen på Solvalla och vann lätt med flera längder.
– För mig var det framför allt en överraskning att han skulle blåsa till spets direkt. Sedan blev han lite pigg varvet kvar och när det blev lite lucka till dem bakom tänkte jag att det var bäst att låta honom springa på och han vann med tussarna kvar i öronen och var inte helt tom i mål, sa kusken Örjan Kihlström.

V86-omgångens största favorit, Timo Nurmos-tränade treåringen Amerindienne, tog sin femte raka seger på Solvalla tillsammans med Jorma Kontio och det bidrog till att utdelningen för åtta rätt på V86 länge såg ut att bli blygsam. Men när Diederik Meilink-tränade överraskningen Reverend Wine vrålspurtade till seger drog värdet i höjden och då Hans-Owe Sundbergs Sigel Garline krossat motståndet i den sista avdelningen återfanns endast sex kuponger med alla rätt. Åtta rätt betalade 900 135 kronor, för sju rätt fick man 4 485 kronor och för sex rätt 264 kronor.

 

Ola Johansson, Kanal75

Foto: Malin Albinsson, TR Bild


Andra nyheter