Hästen var en av favoriterna i V75 förra veckan. En jätteskräll på lördagen. Adrian Kolgjini tog en stalldubbel i Mantorp V75 och vände själv ut och in på motståndet med enprocentaren Rushmore Face.
– Spelarna hade koll på att min häst har form men hade missat allt och de får skylla sig själva, sa Kolgjini junior som bidrog till att utdelningen rakade upp i 1,8 miljoner kronor för sju rätt.

Adrian Kolgjini tog under fjolåret över som tränare av pappa Lutfi på gården Vombs Nygård utanför Veberöd i Skåne.
2019 har inletts i dur med drygt 2,4 miljoner kronor inkört med stallets hästar och en segerprocent på 17. På lördagen dubblerade stallet inom ramen för V75-spelet och Adrian Kolgjini satt själv bakom en av omgångens stora överraskningar.
Rushmore Face var tredjehandare i silverdivisionen förra lördagen i Karlstad. Efter galoppen där blev Adrian Kolgjini bortglömd av spelarna från ett försvårande elftespår i lördagens lopp över sprinterdistans. 
Starten fördröjdes av ett materialfel för ett ekipage. När bilen började rulla stod Rushmore Face felvänd och allt sköts upp igen.
– Det blev lite fördröjt till starten och när jag skulle vända upp honom igen ville inte han göra det. Då fick jag vänta lite till, sa Adrian Kolgjini.
Nicklas Westerholms storfavorit Knifetown Winner mådde inte alls bra av strulet och ödslade krafter redan innan loppet kom iväg och hästen kunde inte göra sig rättvisa från ledningen.
Adrian Kolgjini kom i sin tur igenom bra till fjärdeparet utvändigt med Rushmore Face och kunde avgöra väldigt enkelt trots att hästen fick vandra sista 700 meterna först i tredjespår.
– Han var riktigt rejäl i kväll. Jag satte mig bara lugnt där ute och väntade på att upploppet skulle komma. Jag trodde inte att jag skulle slå ledaren men min avgjorde på ett väldigt ärligt och fint sätt, sa Adrian Kolgjini.

En av de betrodda i silver veckan innan och nu en av omgångens två jätteöverraskningar.
– Spelarna hade missat allt. Även fast han hade ett dåligt läge så kan allting hända och spelarna hade koll på att min häst har form, sa segerkusken.
Stall Kolgjini dubblerade på V75. Erik Adielsson hjälpte till med fullbordandet med att vinna klass II-loppet med storfavoriten Terminator Face.
Adielsson svarade för en drömstyrning och prickade starten perfekt från springspåret och såg ut att få sitta och bära den starke men stundtals byngligt travande fyraåringen till hästens tredje raka seger.
-Jag måste säga att hästen var ruskigt stark, berömde Erik Adielsson.

En jätteskräll blev det också i försöket till Diamanstoet på V75-kupongen. Johan Untersteiner har haft svårt att locka Havefunwithme först över mål ett tag. Nu spurtade femåringen som en furie från djupaste kön och verkade pånyttfödd. En skräll endast spelad på en procent.
Två överraskningar som såg till att värdet för sju rätt rakade upp i 1 882 228 kronor.
Publiken på plats och alla framför tv-apparater och datorer. I det inledande loppet fästes de flestas blickar på hästen i ledningen.

Harran Boko var dagens största favorit på V75 (55 procent) men kom från två galoppmisslyckanden och allt handlade om att Conrad Lugauers springare skulle hålla sig lugn.
Favoriten löste uppgiften på bästa sätt och lämnade motståndarna över upploppet efter att visat sig reglerbar och fin.
– Startmomentet med voltstart var jag inte orolig för men det fanns en viss risk att han skulle bli för vass under loppet. Men han hade vaknat på rätt sida i dag och då är han kraftfull, summerade Conrad Lugauers klass I-försöket med den femårige framtidshästen.
Segertiden 1.14,8 över 2640 meter med voltstart.

Det kördes kallblodstempo i 1.18-fart en bit mitt i loppet i gulddivisionen. Carl-Johan Jepson fick dämpa tempot rejäl med fine Handsome Brad och det blev en säker seger.
En debut i högsta klassen i årsdebuten för Ulf Stenströmers dubble miljonär som lär följas av fler då startsnabbhet är ett viktigt vapen.
–  Det syntes att han behövde loppet i kroppen men vi ska inte skämmas för den här segern. Kanske var det enklare än vad många guldlopp kommer att vara här framöver, men det var en bra början, sa Ulf Stenströmer.
Peter Untersteiner vann stoloppet med tredjehandaren Blanche efter att ha kört sig till ledningen i den första kurvan i en offensiv från 20 meters tillägg med den startkvicka damen. Blanche är såld som avelssto och kanske avslutade karriären med seger.
Örjan Kihlström rundade av V75-spelet med att vinna bronsdivisionen med Timo Nurmos-tränade Eelis efter ledning hela vägen.
Miljonerna denna jackpotomgång fick en bra spridning. 21,9 system innehöll samtliga vinnare och för sju rätt belönades de med 1 882 228 kronor. Sex rätt delade ut 3 776 kronor och för fem rätt fick man 112 kronor kronor.

Utanför V75 hade Zack’s Zoomer lekstuga med sina kullkamrater i Kjell P Dahlströms Minne.
– En fin häst som vi hoppas mycket på i år, kommenterade tränarsambon Catarina Lundström.
Zack’s Zoomer köptes till Sverige från USA vid förra årsskiftet och presenterade sig under sommaren då han radade upp sex raka segrar.
Att Stefan Melander fått fram en ny jänkare med potential att nå eliten bekräftades i årsdebuten då hästen reglerade sina konkurrenter efter behag.
– Det blev ganska lugnt när vi kom till ledningen. Han gick undan på bra sätt och hade tussarna kvar, det var inte tomt. Allt kändes jättefint, berömde körande Örjan Kihlström som alltjämt är obesegrad i fem lopp bakom femåringen.
Segern var värd 200 000 kronor och tiden blev 1.14,1/2 140 meter autostart.

 

Mikael Wikner/Robin Johansson, Kanal75

Foto: Maria Holmén/TR Bild


Andra nyheter