Stockholms Travsällskap har tecknat avtal om att sälja mark till Fastighets AB Balder i den blivande stadsdelen Solvallastaden. Avtalet är ett stort steg för att förverkliga visionen om att bygga upp till 2 200 nya bostäder i området.

– Det här avtalet ger Stockholms Travsällskap ekonomiska möjligheter att vidareutveckla Solvallaområdets unika kvalitéer. Det ska bli oerhört spännande att i nästa steg konkretisera Solvallastadens innehåll tillsammans med Balder, säger Markus Gustafsson, ordförande för Stockholms Travsällskap.

Solvallastaden är ett nytt stadsutvecklingsområde där Stockholms Travsällskap och Stockholms stad avser att bygga 1 700–2 200 bostäder med tillhörande förskolor, skola, kommersiella lokaler och närservice. Nu inleds arbetet med att ta fram en detaljplan, som bedöms vinna laga kraft 2021. Samma år kommer dessutom den nya dragningen av tvärbanans Kistagren att ansluta till området.

– Det är väldigt glädjande att vi äntligen rott affären i hamn, det ger oss goda förutsättningar för framtida investeringar. Vi vill fortsätta att utveckla travsporten i Stockholm med en modern arena som klarar de ökande kraven från såväl sportens utövare som från våra besökare, säger Jörgen Forsberg, vd för Solvalla.

Balder förvärvar sex kvarter som Stockholms Travsällskap haft i sin ägo, och har rätt att bygga bostadshus med ytor om totalt ca 83 000 kvadratmeter. Balders medverkan kommer att omfatta såväl bostäder som lokaler för samhällsservice och kommersiellt bruk.

– Vi är stolta över att ha fått Stockholms Travsällskaps förtroende att vara med och förverkliga Solvallastaden. Vår ambition är att det ska bli en av de mest spännande stadsdelarna i hela regionen, säger Erik Selin, VD Balder.


Pressmeddelande från Stockholms Travsällskap 19 november 2018.
Foto: Joakim Norgren/TR Bild


Andra nyheter