fbpx

SOLVALLA ÄR EN ELDSJÄL, PROFIL OCH INTE MINST PIONÄR FATTIGARE

Sonia Kihlström har lämnat oss vid 84 års ålder.
Sonia var med på allra första uppstartsmötet av Solvalla Damklubb 1979 och var aktiv i över 40 år i klubben med i princip alla uppdrag och befattningar. Under väldigt många år svingade hon ordförandeklubban, men hennes tid som ledstjärna och visionär i klubben har genomsyrat hela dess existens.

”Fantastisk” är det allmänna omdömet från Sonias klubbkamrater, oavsett om det gällde styrelseuppdrag, förmågan att deklamera dikter eller uthålligheten på dansgolvet – även på äldre dagar.
Parallellt skötte hon såväl ekonomin som markarbetet och hade stort ansvar åt sonen Örjan som under Sonias beskydd utvecklades till världens kanske bästa kusk.
Sonja var även själv en pionjär som kusk under en era då kvinnliga körsvenner inte var någon vanlig syn på travbanorna.

Sonia Kihlström efterlämnar Solvalla ett rejält kliv gällande framåtskridande, ljusa och vackra minnen, men också stor sorg och saknad.


Text: Ola Lernå
Bild: TR Bild

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se