fbpx

MONI VIKING KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Ifjol tog han hem Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord - i år blir det start i huvudloppet.
Moni Viking är klar för sista söndagen i maj.
– En otroligt flott fux som har spurten som sitt starka vapen och han blir mycket spännande i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Ifjol var allra första gången som vi fick se honom under Elitloppshelgen och det kunde knappast ha slutat bättre - detta då Moni Viking svarade för en av Elitloppshelgens allra bästa prestationer. Segern i Harper Hanovers lopp på nytt världsrekord 1.11,9/3180m var storslagen och Moni Viking har förutom sina vinster på svensk mark tagit flera fina segrar i Frankrike under de senaste åren.
Karriärens allra största seger kom dock i början av augusti just under 2020 när han vann Åbys Stora Pris på Åbytravet med två miljoner kronor till vinnaren - även där noterades han för nytt världsrekord över den långa distansen 3140 meter med autostart.
Sju starter under 2021 har redan inbringat över 1,6 miljoner kronor insprunget, där den senaste i Örebro Int’l togs på imponerande vis i sin första start på svensk mark för året efter att ha haft ytterligare en vinter i Frankrike.
De flesta travälskare har trott att Moni Viking skulle försvara sin titel i Harper Hanovers lopp även den kommande Elitloppshelgen - men så blir alltså inte fallet. För första gången i karriären så kommer Moni Viking istället att dyka upp i Elitloppet efter att man mottagit den rosa biljetten och tackat ja. Han är därmed den tionde hästen att bli klar för Elitloppet 2021.
– Moni Viking är tämligen osynad över sprinterdistans, men jag är övertygad om att han kommer hantera det fint, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Moni Viking

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Far: Maharajah
Mor: Jeunesse Doree
Starter/Resultat: 54 (15-7-9)
Intjänat: 7 323 348 SEK
Rekord: 1.09,4 autostart (1609m)
Ägare: Jan Lyng
Tränare: Björn Goop
Skötare: Mickaela Johansson
Uppfödare: Jan Lyng
Nationalitet: Norsk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige), Moni Viking (Norge),

 

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se