Jorma Kontio drygar ut sin ledning i Solvallas championliga.
Under tisdagen blev det ytterligare tre segrar och mest imponerade Man At Work som var helt överlägsen i V65.
– Han var bra och vann med krafter kvar. Hästen är fin nu och har bra motor, sa Jorma Kontio.

 

Det är en tät slutstrid om kuskchampionatet på Solvalla. 
Inför tisdagens tävlingar ledde Jorma Kontio med 87 segrar, gentemot Örjan Kihlström som har 83 segrar. När Kihlström tvingats lämna återbud till tävlingarna passade Kontio på att dryga ut sin ledning. Finländaren vann tre lopp under kvällen och samtliga var med Timo Nurmos-tränade hästar. Han inledde med Dede Star i det första loppet och fortsatte sedan med en dubbelseger på V65. Först styrde Kontio in Man At Work som hade stor uppvisning och tidigt lämnade sina konkurrenter från ledningen. Segertiden skrevs till 1.13,5 över distansen 2140 meter och Man At Work såg ut att kunna springa en bra bit till om så hade behövts. En imponerande insats.

Kontio var på hugget även bakom S.G.Charpentier och körde offensivt. Han kom direkt ner i andra par utvändigt men lämnade den positionen redan ut ur den första kurvan och bombade mot ledningen. S.G.Carpentier drog undan i ett jämnt 1.12-tempo och vann hur enkelt som helst. Segertiden fina 1.12,9 över distansen 1640 meter med bilstart.
– Han var mycket bättre nu än senast. Då kunde han inte svara när andra hästar kom men nu hade vi öppnat upp huvudlaget. Det är en fin häst och jag tycker det var hans bästa lopp i karriären, berömde Jorma Kontio.
Med några veckor kvar av året så leder nordens segerrikaste kusk Solvallas championliga med 90 segrar. Han har därmed sju segrars försprång ner till Örjan Kihlström.
– Det har varit bra hela året på Solvalla och jag är nöjd. Det är flera dagar kvar men hoppas att det håller hela vägen, sa Kontio.

 

Michael Carlsson, Kanal75

Foto: TR Bild


Andra nyheter