fbpx

JÖRGEN WESTHOLM BLIR SOLVALLATRÄNARE

En av landets främsta tränare flyttar till Solvalla. Jörgen Westholm, med en bra bit över 100 hästar under sina vingar – inom kort kommer de vara ”S-märkta”.

Jörgen Westholm parkerar i skrivande stund på tredje plats i den svenska tränarligan 2022 och är även sedan tidigare en flitigt sedd gäst på huvudstadsbanan.

– I fjol gjorde vi 266 starter på Solvalla och slutade fyra i tränarligan. Jag har lika långt till Solvalla som jag har till Romme, så geografiskt är det inga konstigheter, säger Jörgen Westholm.
Hans beslut att flytta licensen till Solvalla kommer av flera anledningar.
– Solvalla satsar rejält på ett nytt upplägg för att hästägarna ska trivas och det är ett mantra för mig. Att hästägarna faktiskt får den uppmärksamhet de förtjänar, får chansen att ta sig till banan och ser sina hästar starta. Att de får uppleva spänningen och att banan ser till att de får en ”VIP-känsla”, säger Westholm.
Solvalla planerar ombyggnation på stallbacken. Ovanför inskrivningen har det skissats och påbörjats en hästägarlounge. Byggnationerna kommer sätta igång inom kort.
– Alla dagar är inte Elitloppsdagar och det har Solvalla insett. Vi måste ta hand om de som besöker banan och framförallt se till att hästägarna känner sig välkomna. Den här satsningen är helt i linje med min filosofi, fortsätter Westholm.
Han har varit Romme-tränare under en lång period.
– Men många av mina hästägare bor i Mälardalen och jag ser det här som ett naturligt steg. Det känns extra bra att komma till en bana med framåtlutad inställning och fokus på hästägande, säger Jörgen Westholm.

 

Text: Ola Lernå
Foto: TR BildSOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se