fbpx

JAN SKOGLUND IN MEMORIAM

Solvalla har förlorat en av sina trognaste vapendragare inom amatörleden, Jan Skoglund. 

Jan tvingades på slutet att stå vid sidan och se på när andra körde sina hästar på tävlingsbanorna. I fem år kämpade han mot cancer, men i fredags morse var han tvungen att ge upp.

Jan brann för travsporten, och var en flitig deltagare i amatörloppen och på Amatörklubbens olika resor både inom och utom Skandinavien. Under den tiden knöt han band med många av Solvallas aktiva, och en av hans vänner var solvallaprofilen Mats Holmstedt. 

- Janne var verkligen ”en av oss¨ - vi som normalt aldrig skulle missa en tävlingsdag och som älskar vår sport, säger Mats.

- Vi hade mycket roligt tillsammans i amatörklubben – där Jan också ingick i styrelsen – på våra många resor, och vi tävlade tillsammans i bland annat Italien och Holland.

Jan körde lopp åt många av Solvallas proffstränare, och var själv inte rädd för att göra stalltjänst, hjälpa till i träning och allt som hör till i ett travstall. Han hittades länge i Thomas Francks stall, sen också hos Roger Walmann och även hos Hans-Owe Sundberg som var den tränare som selade ut Jans sista vinnarhäst; det blev Big Ben som vann på Solvalla i september 2014.

Mats fortsätter att beskriva Jan som en oerhört varm och fin människa, så det är lätt att förstå att saknaden är stor för fru Kerstin och barnen.


Text: Håkan Ahlqvist
Foto:: TR Bild

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se