För några år sedan skördade han enorma framgångar med Nuncio. På tisdagen presenterade Stefan Melander ett nytt stjärnämne från USA.
– Han var ruggigt fin, konstaterade Solvallatränaren sedan hans fyraåring bollat med motståndet i Kentucky Fibbers lopp.

 

I fjol stångades Evaluate i den nordamerikanska kulltoppen. I år är det hans kullkamrater i Sverige som ska få mäta krafterna med honom. Och han ser ut att bli en tuff motståndare. Att han ställdes mot äldre hästar när han nu gjorde Sverigedebut på Solvalla hade ingen betydelse. Stefan Melander vred på från andra par utvändigt i slutkurvan och Evaluate avväpnade motståndet på klasshästens vis och gick undan till överlägsen seger.
– Han är otroligt läcker alltså. Det är svårt att säga när man sitter hemma och kör men han har verkligen en otrolig uppfattning, sa Stefan Melander som har satt upp Konungens Pokal på Åby i maj som det första stora målet för hästen.
– Vår träning är sådan att han kommer bli bättre med det här loppet. Vi får se men det blir en spännande fortsättning. Vi ska satsa på Konungens Pokal och jag hoppas kunna ge honom ett lopp till innan det, sa Melander.
Segern var Evaluates 5:e i 20:e starten och segertiden skrevs till 1.12,8 över 2 140 meter med autostart. Förstapriset uppgick till 100 000 kronor och totalt har hingsten tjänat 2,4 miljoner kronor.

 


Andra nyheter