fbpx

HEAVY SOUND KLAR FÖR ELITLOPPET 2021

Ledning från start till mål och rakt in i Elitloppet.
Heavy Sound tog hem Meadow Roads lopp under onsdagskvällen och är därmed den nionde hästen att få en rosa biljett.
– Han har verkligen gjort sig förtjänt av den här platsen, sade tränare Daniel Redén direkt efter loppet.

Stallkamraten Double Exposure var favorit i Meadow Roads lopp, men det var istället Heavy Sound som lade beslag på den rosa biljetten och direktplatsen till Elitloppet 2021. Heavy Sound som deltog för första gången i Elitloppet 2019 och då blev utslagen i försöket, men som nu får en ny chans och därmed också är den andra hästen som tränare Daniel Redén har klar för årets upplaga.
Andraplatsen i Svenskt Travderby bakom Readly Express är den penningmässigt största med två miljoner kronor insprunget för Heavy Sound, medan karriärens största seger kom i E3-finalen 2015 med 900.000 kronor i förstapris.
Under 2021 hade Heavy Sound hunnit med tre starter, varav två segrar, inför kvällens lopp på Solvalla där en direktplats till Elitloppet stod på spel. Från sitt innerspår så tog Heavy Sound hand om ledningen och sedan så spårade han från start till mål på 1.10,3 över den korta distansen Han är nu den nionde hästen att bli klar för Elitloppet 2021.
– Heavy Sound har en härlig utväxling och är väldigt effektiv när han tävlar på sitt bästa. Han galopperade när han var med i Elitloppet för två år sedan, men är nu redo för ett nytt försök, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Fakta Heavy Sound

Ålder: 9 år
Kön: Valack
Far: Ken Warkentin
Mor: Illustre November
Starter/Resultat: 51 (23-5-7)
Intjänat: 8 151 214 SEK
Rekord: 1.09,2 autostart (1609m)
Ägare: SRF Stable
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Caroline Närström
Uppfödare: Deseks AB
Nationalitet: Svensk

Om Elitloppet

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 28-30 maj 2021. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Inbjudna hästar till Elitloppet 2021: Ecurie D. (Sverige), Don Fanucci Zet (Sverige), Vivid Wise As (Italien), Aetos Kronos (USA), Dorgos De Guez (Frankrike), Hickothepooh (Norge), Very Kronos (Sverige), Milliondollarrhyme (Sverige), Heavy Sound (Sverige),

 

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se