fbpx

HALLÅ DÄR JENNIFER PERSSON...

Att det skulle bli hästar och travsport stod klart tidigt. Men tillfälligheter förde gotländskan Jennifer Persson till fastlandet. Och konvalescenthästar tog 28-åringen till A-licens. Möt Solvallas färskaste proffstränare!

Jennifer Persson hade gått klart Åby Travgymnasium och var tillbaka på Gotland när Claes Sjöström högg tag i henne en tävlingsdag och erbjöd jobb i Stockholm.
– Det blev fem år hos Claes och jag trivdes förträffligt. Men en dag var det många av mina passhästar som lämnade stallet och jag funderade på att göra något annat.
Det blev både Svensk Travsport i Hästsportens Hus och – faktiskt – sekretariatet på Solvallas sportavdelning.
– Det var jättekul och lärorikt! Samtidigt växte då känslan sakta fram att jag inte var riktigt färdig med travet och att jobba med hästar.
Jennifer drog igång på amatörbasis, med fokus på det hon egentligen gillar bäst.
– Monté och konvalescenter. Båda delarna gick dock väldigt bra och då kom det plötsligt förfrågningar om annat än ”trashankar”. Utan att jag någon gång haft något mål att bli travtränare så är det som en sådan jag verkat det senaste året. Egentligen blir skillnaden vid nyår att jag får ett A istället för B på licensen, säger Jennifer och drar iväg ännu ett av de skratt som alltid ligger nära till hands.
Hon har numera Erikssund som hemvist.
– Här är jag trygg, jag har 18 hästar i träning, i en bra åldersmix. Vi har köpt några ettåringar som är under inkörning i Frankrike. De kommer till mig i vår.
Jennifer har en tydlig tanke med sin verksamhet.
– Eftersom jag tränat konvalescenter är mitt koncept individanpassat, någon löpande band-princip blir det aldrig för mig. Jag är kanske för ärlig ibland, men tror inte jag på hästen blir det väldigt sällan bra. Det finns plats för 20 hästar och större verksamhet än så vill jag aldrig ha – och då måste jag tro och ha en känsla för de hästarna jag har i min vård, säger Jennifer Persson.

Text: Ola Lernå
Foto: TR Bild

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se