FELAKTIG RAPPORTERING ANGÅENDE ELITLOPPET

I Radiosporten på Sveriges Radio klockan 13.02 idag så rapporterades det att Elitloppet kommer att avgöras utan publik år 2020. Solvalla vill härmed klargöra att det inte finns något sådant beslut och Radiosporten har nu rättat detta i sin rapportering.

Jörgen Forsberg, vd på Solvalla:

- Ännu finns inget beslut om hur det tillfälliga förbudet mot att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare kommer att påverka Elitloppet på Solvalla. För närvarande tillåts inte publik på våra travtävlingar, men Elitloppet ligger tio veckor bort och vår förhoppning är att arrangemanget ska kunna genomföras som vanligt. Dock har vi för tillfället stängt möjligheten att kunna förköpa biljetter.

- Solvallas organisation arbetar fortsatt med att förbereda för elitloppshelgen, men naturligtvis kommer vi att följa gällande lagar och förordningar.

Elitloppet är huvudattraktionen under elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.