fbpx

DON FANUCCI ZET VINNARE AV ELITLOPPET 2021

Det blev svenskt och Solvalla i Elitloppet då Don Fanucci Zet och Örjan Kihlström spurtade till seger på den snabbaste final-tiden någonsin: 1.08,9a/1.609 meter.

I försöket rådde inte Don Fanucci Zet på ledande italienaren Vivid Wise As, men i finalen hade Don Fanucci Zet bättre startspår och fick en behagligare resa fram till upploppet.
– Det känns helt fantastiskt. Vi har haft det här i sikte så länge och att lyckas är alldeles underbart, sade tränaren Daniel Redén efter triumfen.
I fjol var stallets Propulsion först i mål i Elitloppet, men då det i efterhand visade sig att hästen före importen till Sverige nervsnittats i USA så fråntogs han sin placering.
Nu kom revanschen för Daniel Redén, för kusken Örjan Kihlström och skötaren Ellinor Wennebring.
Och rutinerade Örjan Kihlström, som tog sin tredje Elitloppsseger, var rejält tagen efter vinsten.
– Med tanke på historien från i fjol så känns det oerhört stort. Framför allt för stallet, för de som gjort jobbet med hästen i vardagen. Sedan är Don Fanucci Zet är fantastiskt häst, det är inte speciellt många svenskfödda femåringar som kan ta steget upp och vinna Elitloppet, sade Kihlström.
Don Fanucci Zet, döpt efter en karaktär i Francis Ford Coppolas Gudfadern, kommer från relativt enkla förhållanden, där framförallt hans mamma Kissed By the West har en speciellt historia.
– Det var ett projekt. Hon är egentligen passgångare och jag köpte henne som en kul grej, men vi kom aldrig ens ned i tävlingstempo i träningen och då lät vi henne gå till aveln. Ska jag vara helt ärlig hade inte Don Fanucci Zet så lätt för sig initialt heller. Men som den här hästen har utvecklats!, sade Daniel Redén.
Italienske Vivid Wise As tog andraplatsen för Alessandro Gocciadoro och trea i Elitloppet slutade Jerry Riordan-tränade Gareth Boko med Elitloppsdebutanten Mats Djuse i sulkyn.
– Mats körde två grymma lopp, han gjorde varje detalj av loppen perfekt och det gav oss en tredjeplats. Det är stort, sade Jerry Riordan.

Förstapriset i Elitloppet var 3.000.000 kronor.

 

Text: Ola Lernå

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se