fbpx

AUKTIONEN UNDER KRITERIEHELGEN LEVER VIDARE

Den traditionsrika unghästauktionen under Kriteriehelgen får en modern uppgradering när Sweden International Yearling Sale tar över som arrangör. I oktober hålls premiären för Solvalla Criterium Sale.

Tidigare har auktionen arrangerats av ASVT:s Trottex, men när de aviserade en eventuell flytt från Solvalla fördes parallella samtal med Sweden International Yearling Sale. Ett samarbete har nu slagits fast och Solvalla Criterium Sale kommer att hållas på Solvalla den 12-13 oktober i samband med Kriteriehelgen.

Solvalla Criterium Sale har auktion både torsdag och fredag. Hästarna visas upp på Solvallas stallbacke och därefter arrangeras en gemensam auktionsmiddag i Restaurang Kongressen.

- Vi är väldigt nöjda över att kunna presentera den här auktionen tillsammans med Sweden International Yearling Sale. Auktionen på Solvalla i samband med Jubileumspokalen har varit en regelrätt succé och det är glädjande att vi nu utökar samarbetet till Kriteriehelgen också, säger Solvallas VD Jörgen Forsberg.

Med högkvalitativa travtävlingar och en spännande auktion har Kriteriehelgen alla förutsättningar att engagera hästägare, uppfödare, tränare och övriga traventusiaster från hela landet.

Emmelie Arneng, VD för Sweden International Yearling Sale, är nöjd över samarbetet:

- Jag blev väldigt glad när Jörgen sträckte ut en hand till oss. Jag ser fram emot att tillsammans med Solvalla vara med och utveckla ett nytt koncept där unghästauktion kombineras med högklassiga tävlingar i internationell klass. Det här är ett evenemang där vi vill lyfta hästarna och låta uppfödare, ägare och tränare stå i centrum. Så som tävlingskalendern är byggd idag är det oerhört viktigt för alla att det finns en auktion i samband med Sveriges största unghästtävlingar där hästägare från hela landet är samlade.

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport. Här arrangeras Elitloppet – ett av världens största travlopp. På arenan erbjuds även event, mässor och konferenser. Solvalla ligger i Bromma i Stockholm och drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se