fbpx

LOPPEN SOM GER EN PLATS I ELITTLOPPET

Vägen till världens vinstrikaste sulkylopp 2022 går via Helsingfors, Stockholm och Gävle.
Vinnarna av Finlandia Ajo, Meadow Roads Lopp och H.K.H. Prins Daniels Lopp får samtliga en biljett till Elitloppet.


Elitloppet på Solvalla lockar 2022 med fem miljoner kronor till vinnaren av finalen och är därmed det sulkylopp i världen med högst prispengar.

– Vi skruvar upp Elitloppstemperaturen rejält under maj och det känns verkligen bra att fortsätta samarbetet med Vermo och Finlandia Ajo, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det är sjätte gången som vinnaren av Finlandia Ajo får en rosa biljett, i fjol tog Hickothepooh vägen via finska huvudstadsbanan Vermo.

– Det är ett högkvalitativt lopp som brukar innehålla flera internationella gäster, säger Malmrot.

Finlandia Ajo körs 1 maj. 11 maj är det biljettjakt på Solvalla i Meadow Roads Lopp. 2021 hette vinnaren Heavy Sound och veckan före Elitloppet, 21 maj, körs H.K.H.Prins Daniels Lopp i Gävle.

– Sedan 2014 har vinnaren av H.K.H.Prins Daniels Lopp varit direktkvalificerad och i fjol kom Elitloppstrean Gareth Boko via Gävle, berättar Malmrot.

 

Elitloppet är huvudattraktionen under Elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 27-29 maj 2022. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller fem miljoner kronor.

För mer information:

Anders Malmrot, sportchef Solvalla
Tel: +46 70 636 00 58
Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

ANDELSTIPSET

Vill du vara med och stötta Solvalla Travskola och samtidigt ha chansen att vinna fina pengar på V75? Haka då på vårt populära system Solvallagästen! Där tillfaller all provision Solvalla Travskola och våra gäster hade dessutom ett väldigt fint 2021 tillsammans spelmässigt. Totalt landade året på plusnettot 197.205 kronor!

Varje vecka så turas vi om med olika Solvallaprofiler som ansvarar för V75-systemet och en andel kostar alltid 96 kronor för den som vill hänga med. Veckans spelläggare? Det är ingen mindre än Örjan Kihlström! Örjan som är körledig den här helgen gästar oss igen denna lördag och vi får hoppas på att han är lika rätt ute som vid sitt förra besök. Då blev det nämligen sju rätt på V75! Alla våra spelläggare och system öppna inför lördagens V75-omgång i Gävle hittas som vanligt på: https://www.atg.se/solvallaandelar Spelstopp är klockan 16:20.

HALLÅ DÄR LISA SKOGH...

Lisa Skogh förknippas främst som skötare till Prix d'Amérique-vinnande Maharajah, men efter tolv år på Menhammar är det dags att stå på egna ben.

MÅNADENS HÄSTÄGARE - NOVEMBER 2021

Solvalla Hästägarföreningen har utsett Victory Racing Stable till "Månadens Hästägare" för november. Mannen bakom Victory Racing Stable är inte bara hästägare utan också amatörtränare med 20-talet hästar på träningslistan samt uppfödare och aktiv kusk

HÄSTÄGARKANNAN DEN 26 DECEMBER FÅR 300 000 KR I FÖRSTAPRIS

Hästägarkannan är av tradition ett väldigt uppskattat lopp som avgörs under annandagen och ett lopp vi från Solvalla vill stärka upp ytterligare när vi nu har möjlighet till detta i slutet av året.

Vaccinpass

SOLVALLA

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

KONTAKTA OSS

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-635 91 00
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

OM SPEL

Solvalla är en arena för alla åldrar, men för att spela måste du vara över 18 år.

Har spelandet blivit ett problem?
Ring 020-81 91 00
eller besök stodlinjen.se