Startlistor och fakta om Elitloppshästarna

Det blev spår sju och fem för de två svenska förhandsfavoriterna Readly Express och Propulsion när spåren till Elitloppsförsöken lottades i TV12 på söndagseftermiddagen. Här är startlistorna till de två försöken samt fakta om hästarna i Elitloppet som avgörs nästa söndag den 26 maj.

Milligan’s School klar för Elitloppet

Han var ett av de stora utropstecknen under fjolåret - nu kommer han till Elitloppet 2019. Milligan’s School är den sextonde och sista hästen att bli klar för det stora loppet den sista söndagen i maj.
- Milligan’s School är en häst med hög kapacitet och Stefan Melander vet hur man prickar toppformen till stora lopp, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Day Or Night In inbjuden till Elitloppet

Han toppspurtade i finalen av Olympiatravet och slutade trea i Algot Scotts Minne efter ett tungt lopp. Insatser som innebär att Day Or Night In blir den femtonde hästen att bli klar för Elitloppet 2019.
- Det är en startsnabb häst som klarat av att gå från unghäststjärna till den äldre eliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Sorbet klar för Elitloppet - Redén får med kvartet

Solvallatränaren Daniel Redén blir den första tränaren med fyra hästar i Elitloppets startfält. Detta efter att hans åttaårige hingst Sorbet blivit direktkvalificerad genom att igår vinna H.K.H. Prins Daniels lopp på Gävletravet.
- En ofattbart stor prestation, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Milliondollarrhyme inbjuden till Elitloppet

Andraplatsen i Meadow Roads lopp imponerade på många - så även på Solvallas sportchef Anders Malmrot. Därmed så är Milliondollarrhyme den trettonde hästen att bli inbjuden till Elitloppet 2019, sista söndagen i maj. - Det ska bli mycket spännande att se vad han kan göra med rätt resa, säger Anders Malmrot.

Solvalla

Solvalla är Nordens största arena för travsport och ligger i Bromma i norra Stockholm. Travbanan har plats för 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, ett av världens största travlopp. På anläggningen arrangeras också många event, mässor och konferenser. Solvalla drivs av den ideella föreningen Stockholms Travsällskap.

Kontakta oss

Växel: 08-635 90 00
E-post: info@solvalla.se

Bordsbokning: 
Tel: 08-627 98 60
E-post: restauranger@solvalla.se

Postadress:
Box 205 01, 161 02 Bromma

Vi ser att du använder en gammal webbläsare i form av Internet Explorer 11 eller tidigare. För bästa upplevelse rekommenderar vi senaste version av någon annan webbläsare, exempelvis Chrome, Safari, Edge eller Firefox.