V86: Talangen chockade Goop2014-11-12

Nio har chans till dubbla förstapriset i Svensk Uppfödningslöpning. En av dem kullettan Mister J.P. som imponerade mest av försöksvinnarna när han vann trots galopp i sitt uttagningslopp.

- Det viktigaste var att ta sig till final. Det var lite med hjärtat i halsgropen, sa Björn Goop.

Kvalen till Svensk Uppfödningslöpning stod i centrum vid onsdagens travtävlingar på Solvalla och Jägersro. Landets bästa tvååringar gjorde upp i fyra försök, två på Solvalla och två på Jägersro, där de tre främsta gick till finalen som avgörs på Jägersro i samband med V75-tävlingarna 29 november.
I finalen väntar 600 000 kronor till vinnaren. Men hela nio av finalisterna är anmälda till Premiechansningen vilket innebär att de får dubbla pengarna i finalen.
En med chans till 1,2 miljoner kronor i finalen är Mister J.P.
Björn Goops talang är fortsatt obesegrad efter försöket, men det var med hjärtat i halsgropen Björn Goop kunde räkna in femte raka segern för talangen.
Mister J.P. inledde V86-4 med galopp men hittade rytmen och kom tillbaka som tredje häst i andraspår. På sista bortre långsidan kunde Björn Goops sedan följa med i rygg när Per Lennartsson avancerade med Xceed G.T. Genom slutsvängen fick Mister J.P. närkontakt och direkt in på upploppet kopplade han segergreppet och gick ifrån till vinst på utmärkta 1.13,6 över 1 640 meter, autostart. Mister J.P. blev den klart snabbaste försöksvinnaren.
- Han är en liten buse hemma och nu kom det fram här också. Jag tror både han och jag blev lite chockade när han galopperade. Det viktigaste var att ta sig till final. Det var lite med hjärtat i halsgropen, sa Björn Goop.

Kolgjini fick fem finalister
Jägersrotränaren Lutfi Kolgjini fick med hela fem hästar till finalen. Clemeza Am var den som imponerade mest av Kolgjinis hästar. Efter en offensiv styrning av Adrian Kolgjini i V86-3 höll Clemeza Am undan i en tät slutstrid med favoriten Sucre.
Jägersro-kollegan Tomas Malmqvist fick tre hästar till finalen. Han kunde räkna in en försöksseger genom Seul en Tete som skrällde på Jägersro tillsammans med Johnny Takter.
Bergsåkertränaren Svante Båth fick också en fullträff i försöken då Facile Boko avgjorde säkert som favorit på Solvalla tillsammans med Erik Adielsson.

Finalister i Svensk Uppfödningslöpning 2014:
Amour Memory (Bernt-Ove Johansson)
Clemenza Am (Lutfi Kolgjini)
Facile Boko (Svante Båth)
Igor Ribb (Lutfi Kolgjini)
Mister J.P. (Björn Goop)
Nassau (Lutfi Kolgjini)
Pandora Face (Lutfi Kolgjini)
Philistine Face (Lutfi Kolgjini)
Seul en Tete (Tomas Malmqvist)
Sucre (Tomas Malmqvist)
Tunika (Tomas Malmqvist
Xceed G.T. (Per Lennartsson)

Amour Memory, Seul en Tete och Sucre är de tre hästar i finalen av Svensk Uppfödningslöpning som inte är med i Premiechansningen.

I övrigt noterade vi...
...att Flemming Jensen kunde räkna in två tränarsegrar inom V86-spelet på Jägersro. I V86-1 avgjorde Hairspray säkert från tredje utvändigt tillsammans med Jörgen Sjunnesson. Därefter tog Yamani Hornline en mycket enkel favoritsseger i V86-5 tillsammans med Johnny Takter.
...att Olympia Tilly fortsätter att imponera. Breeders' Crown-segern senast följdes nu upp av triumf även i Oaksrevanschen (V86-2). Från fjärde utvändigt växlade det treåriga stoet ner fältet via en vass avslutning i vida spår sista 350 metrarna tillsammans med Per Lennartsson. Heikki Pekkala heter tränaren.
...att Örjan Kihlström visade iskyla när han skrällde i V86-6 med Roger Walmann-tränade Frisky Magic. Från instängt läge i andra par utvändigt kom luckan som på beställning på upploppet och ställde konkurrenterna schack matt.
...att favoriten Habito hade marginalerna på sin sida i en tät slutstrid i V86-7 tillsammans med Joakim Lövgren. La Princess fick luckan från rygg ledaren på upploppet men fick nöja sig med andrapriset.
...att kvällens största prischeck gick till Bullyoung som vann Kriterierevanschen som avslutade V86-spelet. Robert Bergh körde tidigt till spets och sedan så försvarade sig treåringen storstilat i andra raka segern i ny regi.
...att åtta rätt på V86 gav 2 644 kronor och sju rätt 20 kronor. Ingen utdelning på sex rätt innebär jackpot nästa onsdag.

Lars-Ove Pettersson

Aktuella nyheter