Övriga vinnare torsdag2014-08-15

En hel del att rapportera om även efter torsdagens tävlingar i Örebro respektive Gävle.

Erik Adielssons bägge segrar kan ni läsa om i separat artikel, men ni skall också veta att Erik inte nöjde sig med en dubbel, utan tog en tredje seger under kvällen också. Det var tillsammans med Svante Båths treåring Boracay Mearas som efter två starter ännu är obesegrad, och som sänkte sitt rekord till 1.14,5 - skapligt av en treåring i sitt livs andra start.
Örjan Kihlström vann en dubbelseger på Örebro, och även han körde en vinnare åt Svante Båth. Nu fyraårige Rolex har tävlat tämligen sparsamt sedan han så löftesrikt inledde sin karriär. Fyra starter i år - och två raka segrar efter torsdagsvinsten är hans facit.
Örjans andre vinnare är också en talang, ett år yngre Othello Face från Roger Walmanns stall. Nu vann de tillsammans ett ST Unghästlopp, och har därmed vunnit tre av sina fyra senaste starter.
Stefan Melander fanns också på plats i Örebro, och när hans treåriga debutant First Visit vann sitt lopp förde hon också stallet över åtta miljoner kronor i inkörda pengar. 60 segrar har det blivit totalt så här långt i år.
Gävle
Erik Svenssons hästar visar prima form för tillfället, och under de senaste två veckorna har stallet räknat in tre vinnare. Den senaste var Main Danger, som Erik körde själv i Gävle.
Nicklas Westerholm har bytt stall, och finns numera hos Reijo Liljendahl. Han vann på torsdagen med familjehästen Man in the Mirror, som tog sin tredje årsseger - Nicklas har vunnit nio som kusk i år.
Per Lennartsson lekte hem ett lopp med Twigs Briard, som var långt före de övriga i mål. Det var treåringens andra seger under 2014.
Erik Hållén fixade sin första årsseger tillsammans med kallblodet Snyggfaks, som vid sin andra årsseger bättrade på sitt voltstartsrekord till 1.27,9. Solvalla-amatören Mats Backlund tränar vinnaren.

Aktuella nyheter