I Vinnarcirkeln måndag2014-07-15

Trav på två håll med deltagande från Solvalla; Lindesberg och Rättvik. Facit blev ett halvdussin vinnare.

Torbjörn Janson har som bekant vunnit en hel del på sistone, och han fortsatte på den inslagna vägen vid sitt besök på Rättvik. Hans resultat blev en dubbel, och frågan är om inte en av hästarna var bland de mer osannolika vinnarna Tobbe suttit upp bakom? Inget ont om hästens kapacitet, men här följer några fakta. K.E. Marinen gick premielopp 2005, dock utan att bli godkänd. Han blev dock godkänd i sitt kval-lopp - åtta år senare (!) och gjorde som tioåring en start. Nu är han elva, och tog på måndagen sitt livs första seger. Oddset? Tre gånger pengarna, och då anar man ju att det finns fart i detta kallblod. Vi får väl skicka ett grattis till kretsen runt hästen som kämpat vidare och inte givit upp.
Tobbes andra seger kom sent på tävlingsdagen tillsammans med Little Miss Sweden, i träning hos Joakim Elfving. Årets första segern för hästen gav välbehövliga poäng och var samtidigt Torbjörns 50:e för i år.
Arton segrar har lärlingen Oskar Kylin-Blom eter att ha vunnit tillsammans med amatörtränade Dragon Sund efter en hård målfotostrid.
Lindesberg
Även på Fornaboda blev det tre vinster för Solvalla-gänget. I tur och ordning: Per Lennartsson vann med amatörtränade Shining, en 5-åring som gjort två starter - diskad etta i sin debut och nu vinst.
Örjan Kihlström vann med Roger Walmanns Sandra Volo, som efter att ha travat två 1.11-tider i rad nu fick årets första vinst på stillsamma 1.12,4...
Till slut noterade sig också Diederik Meilink för sin fjärde tränarseger i år då Daredevil N.L. tog sin andra raka, denna gång med Magnus Jakobsson i sulkyn. Diederik har inte haft så många startande ännu i år, men håller som alltid sin fina segerprocent.

Aktuella nyheter