Svenskt rekord av Mister J.P.2014-08-23

I sin blott andra start drog Björn Goops Mister J.P. till med 1.13,4/1 640 meter auto vid Solvalla fredagstävlingar. Mister J.P. är två år!

Det var ett ruggigt tryck i loppet, från början till slut. Mister J.P. tog hand om ledningen, och fick Sucre utvändigt om sig. Halvvarvet gick efter 12,4 och varvet på 13,8 - trots det mattades egentligen ingen av de två där framme. Mister J.P. höll ställningarna, och gick ifrån med några längder på upploppet, där - tyvärr för kretsen kring hästen - Sucre galopperade bort andrapriset och en plats i Breeders Course-finalen. Den platsen snappade nu i stället Jim Oscarsson och Mr Perfect åt sig (på 1.14,5). Bägge tävlar nu om 450 000 kronor i finalen på Jägersro under Derbyhelgen.
-Det är verkligen en jättefin häst det här, kommenterade Björn Goop i vinnarcirkeln.
-Ägarna, som haft häst hos oss tidigare, ville att jag skulle komma ner till Frankrike för att testa honom, och det var så den hamnade i vårt stall, för jag gillade hästen direkt, sa Björn innan han fortsatte sin dag på Solvalla och sedan for till just Frankrike där han tillsammans med Timoko enkelt vann 800 000 kronor i Grand Prix du Conseil General des Alpes på banan i Cagnes-sur-Mer.