I Vinnarcirkeln fredag2014-12-20

Johnny B Karlsson vann Amatörbästen och Stefan Melander var bäst bland tränarna med en dubbelseger vid årets sista V65-fredag.

Nästa fredag handlar det ju om V75-finaler - Annandag Jul som det är - och sen återstår trav på Nyårsafton (V86) innan vi byter almanacka.
Denna sista långlunch bjöd också på några riktiga skrällar, så i slutändan va de ingen som hittat sex rät på V65. Jackpot den andra januari blev resultatet.

Amatörbästen kördes i två avdelningar, och Johnny B Karlson (arkivbild)tog hem den första med dagens ende favorit som höll inom V65, Timo Nurmos Zirkon Hoss. Den andra avdelningen tog jätteskrällen Ratatoui som inte bara var en 39-oddsare i händerna på Patrick Hedqvist utan dessutom bara bäst. Sammantaget var det dock Johnny B som la vantarna på titeln, trots att han dragit ner på körningarna. Solvalla gratulerar!

Stefan Melander öppnade dagen, och V65-spelet, med tidigare i år segerlösa Digital Pointer, en 44-oddsare. Lägg till oväntade segrar för Carja (Kenneth Haugstad/Roger Walmann) och Odille (Jorma Kontio/Matts Hockman) så kanske det inte var så alldeles galet att det inte fanns någon kupong som ens hade chansen till sex rätt inför den sista avdelningen.

Stefan Melander fick ytterligare en seger som tränare då Emma Wahlberg vann med Don't Look Down - hennes åttonde totalt i år och hennes andra i sulky - vilket stärkte "Tarzans" andraplats i Solvallas tränarliga (bakom Timo Nurmos).
Claes Sjöström gästkörde amatörtränade Crosby, och typiskt för dagen var att hästen gav över 40 i odds...
Axevalla
Mattias Djuse tog sig en utflykt på fredagen, till Axevalla, och närmare bestämt till Axevallas vinnarcirkel. Det var stallets tvååriga debutant Mhona's Sister som skötte sig så väl att hon blev Mattias 51:a vinnare i år - stallets femte sedan starten härom veckan.

Nu blir det alltså paus en vecka - nästa gång Solvalla tävlar blir på Annandag Jul då det handlar om topptrav i form av V75-finaler.