I Vinnarcirkeln torsdag2014-11-28

Mattias Djuse slog till på sin första dag som proffs - och oddskungen levererar igen!

Med färsk proffslicens på fickan begav sig Mattias Djuse till Gävle för att prova lyckan, och han inledde sin nya karriär på bästa vis. Det blev andra raka tillsammans med Caddie Hit som för alltid kommer att vara inskriven i historieböckerna som Mattias första vinna som proffs...låt vara att han tränat hästen även innan det. I sulkyn var det Mattias 47:e triumf i år. Solvalla gratulerar till första "egna" vinsten.

Vi gratulerar också de som tagit för vana att spela Sören Semmingsson. Hans resultat i år bakom klent betrodda hästar saknar (nog) motstycke. På torsdagen kom hans tredje årsseger, alla med hästar från Erik Svenssons stall. De tre segrarna (tagna till 99, 94 samt 29 i odds) skulle om man nöjer sig att det fungerar i tanken men inte i verkligheten ha givit det ackumulerade oddset - sitter ni ner? - 281 400 gånger pengarna!!
Segerhäst på Gävle var Fiveaside, segerlös i årets 25 första starter...men den statistiken brydde sig oddskungen inte om.

Thomas Franck bjöd på en oddsare även han, när hans Blue Star Power tog årets första vinst. Den var taxerad i 34 gånger pengarna och var också Thomas åttonde som kusk, tionde som tränare i år.

Vi noterade också en dubbelseger för Jorma Kontio på Gävle. Masai Southwind, från Diederik Meilinks stall, vann ett E3 Bonuslopp i sin andra start, och senare dök Jorma upp i vinnarcirkeln igen tillsammans med amatörtränade Ritmo di Poggio.

Ville Karhulahti tog sin 20:e seger för året då han vann lärlingsloppet bakom tidigare Solvallaproffset Kjell Jonssons Jack's Best.
Åby
Marcus Schön vann en utmaningsmatch mellan lärlingar och amatörer på Åby bakom lämpligtvis amatörtränade Caramella Luca. Marcus platsade in i gänget då han en gång i världen gick Åby Travgymnasium om någon undrar.

Solvalla tävlar idag. Långlunch med V65. Första start är kl 12.45.